تفاوت شتاب‌دهنده‌ها با مراکز رشد از منظر خدمات چیست؟

تفاوت خدمات شتابده ها با مراکز رشد چیست؟
 

با رشد روزافزون استارتاپ‌ها، لاجرم بسامد استفاده از کلماتی مانند شتاب‌دهنده و مرکز رشد نیز افزایش پیدا کرده است. در این مطلب ما به بررسی خدمات شتاب‌دهنده‌ها، خدمات مراکز رشد و تفاوت شتاب‌دهنده‌ها و مراکز رشد می‌پردازیم.

مقاله مرتبط:

شتابدهنده چیست؟ و هدف آن چیست؟

خدمات شتاب‌دهنده‌ها


شتاب‌دهنده استارتاپ که به اختصار به آن شتاب‌دهنده می‌گوییم، همان‌گونه که از نامش برمی‌آید، نهادی است که به کسب‌وکارهای کوچک کمک می‌کند با شتاب بیشتری پیشرفت کنند. خدمات آن‌ها می‌تواند شامل فضای کار، اصلاح طرح، آموزش و تامین سرمایه اولیه باشد. شتاب‌دهنده‌ها در ازای این خدمات، می‌توانند بخشی از کسب‌وکار را در اختیار بگیرند و همچنان در مسیر رشد آن به صاحبان ایده کمک کنند.

اولین شتاب‌دهنده، شرکت Y Combinator بود که در سال 2005 تاسیس شد. در ابتدای فعالیت، این شرکت سرمایه اولیه برای کشت ایده، ارتباطات و مشاوره را تامین می‌کرد. این شرکت در سال 2012 توانست از دید مجله معتبر فوربز، عنوان برترین شتاب‌دهنده را از آن خود کند.

مقاله مرتبط:

همه چیز در مورد شتابدهنده استارتاپ ها

خدمات شتاب‌دهنده‌ها به اختصار شامل این موارد است:

تیم‌سازی

مدیریت منابع انسانی یکی از مهم‌ترین خدمات شتاب‌دهنده‌ها به حساب می‌آید. آن‌ها نیروهای زیادی را می‌شناسند و این مسئله به نفع شما است.

تامین سرمایه

بسته به ارزش طرح که توسط کارشناسان شتاب‌دهنده تعیین می‌شود، می‌توانید از کمک مالی شتاب‌دهنده بهره ببرید.

تجهیزات


دفتر کار، پارکینگ، تجهیزات اداری، زیرساخت‌های ارتباطی، آزمایشگاه و…

ادغام شرکت‌ها


هرچند احتمالاً رویای اولیه شما برای کسب‌وکارتان این نیست که آن را با یک شرکت دیگر ادغام کنید؛ اما گاهی مجبورید برای بقا و رسیدن به موفقیت، باید با دیگران متحد شد؛ کمک کرد و کمک گرفت.

خرید شرکت


گاهی شرایط سخت‌تر از آن است که به تنهایی از پس تمام چالش‌های پیش رویتان بربیایید. ایرادی ندارد. می‌توانید ایده و کسب‌وکار خود را به یک تاب‌دهنده بفروشید و با سرمایه حاصله، پی‌گیر ایده‌های بعدی خود شوید. حالا از پیش تجربه بیشتری هم دارید.

مقاله مرتبط:

تاثیر کرونا بر استارتاپ ها و شتابدهنده ها

خدمات مراکز رشد


مراکز رشد به شیوه جالبی وارد ادبیات دنیای کسب‌وکارها شدند. معادل انگلیسی مرکز رشد، واژه incubator است که به معنای محل مراقبت ویژه از نوزاد انسان یا حیوان است. کسب‌وکارهای نوپا، به دلیل آسیب‌پذیری ذاتی خود به مثابه یک نوزاد در نظر گرفته می‌شوند و مرکز رشد از آن حمایت می‌کند.

اولین مرکز رشد در سال 1959 تاسیس شد. تاجری در آمریکا ساختمان بزرگی را تعمیر کرده بود تا آن را به یک نفر اجاره بدهد؛ اما فضایی که در دسترس داشت، او را بر آن داشت که آن را در اختیار چندین نفر قرار بدهد. تعدادی از مستاجران او از آن فضا برای کار استفاده می‌کردند و این‌گونه بود از آن ساختمان به عنوان اولین مرکز رشد یاد می‌شود. این مرکز رشد همچنان با نام باتاویا مشغول به فعالیت است و حدود هزار نفر از خدمات آن استفاده می‌کنند.

خدمات مراکز رشد می‌تواند بسیار متفاوت و متغیر باشد؛ با این حال، به صورت کلی می‌توان این خدمات را به چند دسته تقسیم کرد:

خدمات فنی و تخصصی


ارائه مشاوره حقوقی، بازاریابی،مدیریتی و مالی و همچنین دوره‌های آموزشی.

خدمات اجرایی


پرداخت وام، کمک مالی و…

خدمات زیرساختی و تجهیزاتی


تامین زیرساخت‌های ارتباطی مورد نیاز، پارکینگ، تجهیزات دفتری، آزمایشگاهی و…

مقاله مرتبط:

نقش شتابدهنده ها بر توسعه صنایع خلاق چیست؟

تفاوت شتاب‌دهنده‌ها با مراکز رشد


هرچند مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌ها از بسیاری جهات مشابه یکدیگرند؛ اما در عمل تفاوت‌هایی با هم دارند.

برای مثال، فاکتور زمان در شتاب‌دهنده‌ها بسیار مهم‌اند. معنای «شتاب» با زمان گره خورده است و این مسئله طبیعی به نظر می‌رسد که آن‌ها نسبت به مراکز رشد، حساسیت بیشتری نسبت به زمان داشته باشند. استارتاپ‌ها به مراکز شتاب‌دهنده می‌روند و در آن‌ها فرصت شکوفایی پیدا می‌کنند. اگر پس از استفاده از خدمات مراکز شتاب‌دهنده، نتوانند نظر آن‌ها را جلب کنند، شتاب‌دهنده به همکاری خود با آن‌ها پایان می‌دهد.

در سوی دیگر، مراکز رشد عملکرد بسیار منعطفی دارند. آن‌ها فشار کمتری به کسب‌وکارها وارد می‌کنند. ممکن است این مسئله به نظر نکته مثبتی بیاید؛ اما در برخی از موارد، نبودن این فشار باعث کند پیش رفتن فرآیند رشد استارتاپ می‌شود.

تفاوت شتاب‌دهنده‌ها با مراکز رشد به همین مورد ختم نمی‌شود. شتاب‌دهنده‌ها نسخه جدیدتری از مراکز رشد هستند و برای شناخته شدن به عنوان یک شتاب‌دهنده، ملزم به ارائه امکانات متفاوتی هستند. شاید مهم‌ترین مزیت قرار گرفتن در یک شتاب‌دهنده، امکان ایجاد ارتباط با افرادی متخصص و حرفه‌ای و یادگیری مستمر باشد.

مقالاتی که شاید به مطالعه آن علاقمند باشید:

عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *