بر کسی پوشیده نیست که جهان درگیر با کرونا هیچ شباهتی با دنیای پیش از خود ندارد. سالها بود که چنین بیماری واگیرداری در این سطح گریبانگیر انسانها نشده بود. از سیاست و ورزش بگیرید تا تاکسی سوار شدن، همه و همه دستخوش تغییر شدهاند. کسبوکارها هم مطمئناً از این قضیه مستثنا نبودهاند و اکثرشان با مشکلاتی روبرو شدهاند. کشتی بسیاری از آنها هم به گل نشسته و اوضاع اصلاً خوب پیش نمیرود. اما مدیر خوب، مدیری است که برای هر شرایطی آماده باشد.
حفظ استارتاپ در کرونا شاید آسان نباشد؛ اما غیرممکن هم نیست. در ادامه به ارائه چند راهنمایی برای حفظ کسبوکار در کرونا خواهیم پرداخت که ممکن است به کارتان بیاید.
کرونا بر کسب و کارهای زیادی تأثیر داشته است اما در این بین استارتاپ ها بدلیل تازه تأسیس بودن و بنیه کم، می توانند شکننده باشند مقاله تاثیر کرونا بر استارتاپ ها و شتابدهنده ها مطالعه نمائید تا با بخشی از این تأثیرات آشنا شوید.
انتخاب استراتژی صحیح برای حفظ استارتاپ در کرونا
شاید آنقدر عبارت «تبدیل تهدید به فرصت» به گوشتان خورده باشد که برایتان به نظر بیارزش بیاید. اما حقیقت امر این است که یک مدیر خوب، باید همیشه همین عبارت را در گوشه ذهن خود داشته باشد. کرونا یک تهدید است که باید به نحوی از آن به نفع خودتان استفاده کنید.مطالعه مقاله فرصت های کرونایی استارتاپ ها حاوی راه حلهای تبدیل تهدید به فرصت بوده و خواندن آن مفید خواهد بود. هزاران راهکار برای چنین کاری وجود دارد که بسته به نوع فعالیت و شرایط کاریتان میتوانید از آنها استفاده کنید. ما در این مطلب تنها به چند مورد اشاره میکنیم.
دورکاری
هرچند در بسیاری از کسبوکارها استفاده از این روش ممکن است شدنی نباشد، اما دورکاری استراتژی رایج اکثر استارتاپهای صنایع خلاق است. تغییر روش کار به دورکاری یک چالش جذاب و در عین حال، سازنده است. دورکاری ضمن پایین آوردن هزینههای کسبوکار، باعث صرفهجویی در وقت اعضای تیم میشود.
شاید تنها مشکل دورکاری، دشواریهای ایجاد ارتباط دوسویه میان اعضا باشد. البته شاید همه این مشکل را احساس نکنند. اما همین که نمیتوان به راحتی و با نوک انگشت یک آبجکت را روی مانیتور نشان داد، برای برخی سخت است. خوشبختانه ابزارهای ارتباطی به قدری پیشرفت کردهاند که بتوان با یک ویدیوکال ساده، بیشتر مفاهیم و معانی مد نظرمان را منتقل کنیم.
ارزشسازی
کرونا یک معضل است و همیشه افرادی هستند که برای حل معضلات بشر مشتاق باشند. میتوانید این افراد را با خود همراه کنید. برای مثال، اختصاص دادن بخشی از درآمدها به خرید ماسک برای کودکان در نقاط دورافتاده، میتواند برای برند شما ارزشسازی کند.
تطبیق خدمات با نیازهای جدید
حفظ استارتاپ در کرونا مستلزم حفظ گردش مالی است. گردش مالی هم رابطه مستقیمی با مشتری دارد. حالا اگر احتمالاً کرونا باعث شده باشد که مشتری شما نیازی به محصول یا خدمت شما نداشته باشد، کار سختی پیش رو دارید.
اگر فضاهای کار اشتراکی به عنوان یک کسب و کار درنظر بگیریم جزو آن دسته از کسب و کارهایی هستند که با همه گیر شدن کرونا بسیار تحت تأثیر قرار گرفتند اما فرصتها و راهکاری «فضای کار اشتراکی» در ایام کرونا خواندنیست و می تواند مثال خوبی از تطبیق باشد.
در چنین شرایطی، تغییر خدمت یا محصول برای پر کردن خلأهای جدید، میتواند بسیار راهگشا باشد.
برای مثال، یک شرکت هواپیمایی پس از این که به خاطر کرونا بخش زیادی از پروازهای خود را از دست داد، ایده جدیدی مطرح کرد. این شرکت، غذایی را که در طول پرواز به مسافران ارائه میداد، روانه خانهها کرد! به این ترتیب، توانست روی زمین، تجربه لذت غذای پرواز فرست کلاس را به مشتریانی که شاید شرایط سفر با این خطوط هوایی را نداشتند، بچشاند.
مقالات مرتبط:
از ایده های نرم «در خانه ماندن» برای مقابله با کرونا حمایت میشود