آیا استارتاپ ها باید مالیات بپردازند؟

آیا استارتاپ ها باید مالیات بپردازند؟

مالیات استارتاپها | آیا استارتاپ‌هایی که ثبت شده‌اند باید مالیات بپردازند؟

یکی از مسائلی که بسیاری از شرکت‌های نوپا در ابتدای راه به آن بی‌توجه هستند، مسئله پرداخت مالیات است. عدم رسیدگی به این مورد می‌تواند کسب‌وکارها را به دردسر بیندازد و آن‌ها را از مزایای بسیاری محروم کند. مالیات استارتاپها مسئله واقعاً پیچیده‌ای است. به همین دلیل است که داشتن یک مشاور حقوقی کارکشته یکی از الزامات هر شرکت نوپایی به حساب می‌آید. عدم پرداخت صحیح مالیات می‌تواند جرائم سنگینی در پی داشته باشد و ادامه بقای هر کسب‌وکاری را با مشکل مواجه کند.

آیین‌نامه حمایتی موسوم به طرح نوآفرین

دولت در سال 98 بالاخره آیین‌نامه‌ای برای حمایت از کسب‌وکارهای نوپا تنظیم کرد که مدل دریافت مالیات را تا حدی عادلانه کند. اما در ابتدا باید به تعریف این آیین‌نامه از شرکت نوپا بپردازیم.

طبق این آیین‌نامه، شرکت نوپا به شرکتی گفته می‌شود که:

  • کمتر از سه سال از تاریخ تاسیس آن گذشته باشد.
  • حد اکثر سرمایه ثبتی این شرکت کمتر از 250 میلیون تومان باشد.
  • درآمد شرکت در سال کمتر از 500 میلیون تومان باشد.
  • موسسان و صاحبان سهام، اقدام به توزیع سهام نکرده باشند و آن را بر اساس قانون تجارت، صرف افزایش سرمایه شرکت کنند.
  • دریافتی ماهانه آن‌ها از سه برابر حد اقل حقوق سالیانه کارگران مشمول قانون کار بیشتر نباشد.
  • مشخصات شرکت مذبور در سامانه متمرکز درخواست خدمات سازمان فناوری اطلاعات ایران ثبت شده باشد.

این آیین‌نامه بندهای مهم دیگری نیز دارد که می‌توان به اختصار به برخی از آن‌ها اشاره کرد:

ماده 2: این شرکت‌ها به شرط تولید یک محصول یا ارائه یک خدمت، معاف از مالیات هستند.

ماده 7: اگر استارتاپ دارای تعدادی هم‌موسس باشد، این افراد نیازی به پردخت بیمه ندارند.

ماده 5: این شرکت‌ها می‌توانند برای مدت 2 سال کارورز داشته باشند.

نکات جالب آیین‌نامه مالیات استارتاپها

در این آیین‌نامه بالاخره فضاهای کار اشتراکی و شتاب‌دهنده‌ها به رسمیت شناخته شده‌اند و برای تمام کسب‌وکارهای مشغول در آن‌ها امکان دریافت کد کارگاهی وجود دارد. تا پیش از این، دریافت کد کارگاهی منوط به ارائه سند ملکی یا اجاره‌نامه بود. این مسئله باعث به وجود آمدن سردرگمی‌هایی برای استارتاپ‌های حاضر در شتاب‌دهنده‌ها و فضاهای کار اشتراکی شده بود.

مسئله بعدی، همان ماده 5 است که با آن کار با فریلنسرها هم به رسمیت شناخته شده است. تا پیش از این، نگاه دولت به این مدل کاری چندان شایسته نبود و آن را راهی برای دور زدن بیمه انگاشته بود.

آیا استارتاپ‌ها باید مالیات بپردازند؟

بله. این یک فرآیند قانونی برای تمام فعالان اقتصادی است. اگر قصد دارید به یک شرکت شناخته شده بدل شوید، نباید از این که با شرکت شما مانند یک شرکت مطرح رفتار شود، هراس داشته باشید. حمایت دولت از کسب‌وکارهای نوپا هرچند کافی به نظر نمی‌رسد؛ اما می‌تواند برخی از مشکلات آن‌ها را رفع کند تا فرآیند سوددهی برای آن‌ها هموارتر شود.

در انتها، باز هم لازم است اهمیت مشورت با مشاوران حقوقی را متذکر شویم تا در صورت نیاز، بتوانید تغییراتی در ساختار شرکت خود ایجاد کنید و مالیات پرداختی خود را به کمترین میزان ممکن برسانید. شتابدهنده هاوش با داشتن تیم مشاوران متخصص در زمینه های مختلف آماده خدمت رسانی به استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا می باشد. جهت ثبت درخواست مشاوره خود هم اکنون اقدام نمائید و لیست مشاوران مجموعه هاوش را مشاهده نمائید.

عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *