تیمسازی موفق | مهمترین خصوصیات اعضای یک تیم استارتاپی موفق چیست؟
مسئله تیمسازی استارتاپ، اگر مهمترین بخش کار یک مدیر دانسته نشود، حداقل یکی از مهمترین وظایف او است. تیمسازی در دنیای کسبوکارها عبارت است از ایجاد پیوندی ذهنی برای رسیدن به یک هدف مشخص. تیم سازی موفق چیزی بیشتر از گردهم آوردن مجموعه ای از بهترین مهارتهاست. این مسئله در بسیاری از مقالات مرتبط با استارتاپها به حدی مهم است که آن را به یک ازدواج حرفهای تشبیه کردهاند. در دنیای امروز، اگر کسب و کاری تمایل دارد پیشرفت داشته باشد، اولین و مهمترین اصلی که می بایست درنظر بگیرد و رعایت کند، فرهنگ کار تیمی در داخل سازمان است. و این زمانی محقق می شود که همه کارمندان دور هم جمع می شوند و همزمان کار می کنند، آنگاه می توان گفت که تجارت در مسیر درست پیش می رود.
اما تیمسازی موفق از چه مسیری انجام میشود؟ برای ساختن یک تیم استارتاپی موفق چه عواملی را باید در نظر گرفت؟
خصوصیات اعضای یک تیم استارتاپی موفق چیست؟
به صورت کلی، وقتی اعضای مناسبی را برای تیم استارتاپی خود جذب کنید، یک تیمسازی موفق را به انجام رساندهاید. سوال اصلی این است که چه افرادی برای تیم شما مناسب محسوب میشوند؟ در اینجا باید خصوصیات اعضای یک تیم استارتاپی موفق را بررسی کرد.
شجاعت
شاید به عقیده خیلی از افراد، شجاعت آنقدرها هم برای به ثمر رسیدن یک ایده استارتاپی اهمیت نداشته باشد. اما فراموش نکنیم که اگر عضو تیم شما شجاعت کافی نداشته باشد، شما و خودش را دست پایین خواهد دید. در حقیقت، میتوان به جای شجاعت از ترکیب «دارای نگرش پیروزیطلبانه» استفاده کرد. اعضای یک تیم استارتاپی موفق با هدف به چالش کشیدن رقبا کار میکنند.
احساس مسئولیت
چه بسا افرادی که در زمینه فعالیت خود ماهرترین نیستند؛ اما به دلیل داشتن احساس مسئولیت، میتوانند استارتاپ شما را در شرایط بحرانی نجات دهند. این افراد به استارتاپ به عنوان بخشی از وجود خود نگاه میکنند و از هیچ تلاشی برای موفقیت آن دریغ نخواهند کرد.
توانایی حل مسئله
مشورت کردن خوب است؛ اما وقت زیادی از تیم میگیرد. نمیگوییم که نباید مشورت کرد؛ تنها منظورمان این است که مشورت باید در مواردی صورت بگیرد که واقعاً ارزشش را دارد. داشتن توانایی حل مسئله به این معناست که اعضای تیم شما، ذهنیتی صحیح و واضح از هدف شما داشته باشند. با داشتن چنین ذهنیتی، آنها باید بتوانند در دوراهیها، همانند شما در آن شرایط عمل کنند.
توانایی برقرار کردن ارتباط
سرمایهگذاران تنها به ایده و ارائه شما اهمیت نمیدهند؛ بلکه برایشان مهم است که ارتباطی پویا میان اعضای تیم شما ببینند. اگر گرههای ارتباطی بزرگی میان شما و اعضای تیمتان وجود داشته باشد، جریان فکری سالمی میان شما شکل نمیگیرد. در نتیجه، ایدهها به شکلی غلط میان افراد در گردش خواهند بود و نتیجه را هم میتوان تلفیقی از اشتباهات و ایده اولیه دانست. باید در دسترس اعضای تیم باشید و همه بتوانند با بخشهای دیگر استارتاپ در ارتباط باشند.
توانایی انجام وظایف شناور
استارتاپ یعنی مقابله با محدودیتهای موجود برای ارائه یک راه حل مناسب. بخش بزرگی از مدیریت چنین مفهومی، مدیریت منابع انسانی است. داشتن مجموعهای از افراد که بتوانند وظایف مختلفی را انجام دهند، یک برگ برنده برای شما محسوب میشود.
مثلاً اگر اعضایی دارید که در شبکههای اجتماعی فعالیت گسترده دارند، میتوانید با در نظر گرفتن امتیازاتی برای آنها، برای فازهای اولیه جذب مخاطب روی آنها حساب کنید. یا مثلاً اگر حسابدار شما با طراحی گرافیک آشنا است، از او در این بخش کمک بگیرید.
مقاله مرتبط: هم بنیانگذار کیست و چه تفاوتی با بنیانگذار دارد؟
نتیجه گیری:
یکی از مهمترین عواملی که موجبات موفقیت یک استارتاپ را فراهم می کند، اجرای درست کار تیمی است، زیرا تک نفره نمی توان به موفقیت رسید و یک نفر هیچوقت نمی تواند در تمامی مهارتها حرفه ای ظاهر شود، بنابراین یک تیم خوب، حرفه ای، مسئولیت پذیر، شجاع با قدرت حل مسئله بالا نقش بسیار مهمی در پیروزی یک استارتاپ ایفا می کند.