همه میدانیم که سرمایهگذاری روشهای متفاوتی دارد. در دنیای استارتاپها، جذب سرمایه از روشهای متفاوتی صورت میگیرد که شامل تمامی انواع روشهای سرمایهگذاری نیست. در این مطلب، قصد داریم ضمن معرفی کوتاه انواع روشهای سرمایهگذاری، روشهای متداول در سرمایهگذاری در استارتاپها را بررسی کنیم.
انواع روشهای سرمایهگذاری
سرمایهگذاری را از منظرهای متفاوتی میتوان مورد بررسی قرار داد. برای مثال، از منظر زمانی، سرمایهگذاری به دو دسته کوتاهمدت و بلندمدت تقسیم میشود. یا اگر مسئله سرمایهگذاری را از جنبه فردی مورد بررسی قرار دهیم، میتوانیم آن را به دو رسته مستقیم و غیرمستقیم اشتقاق داد. در روش مستقیم خود فرد اقدام به سرمایهگذاری میکند و در این راستا تصمیم میگیرد. اما در روش غیرمستقیم، سرمایهگذار برای کاهش ریسک، سرمایهاش را در اختیار فردی با دانش فنی بالاتر قرار میدهد تا به جای او سرمایهگذاری کند.
اما موضوع بحث ما این موارد نیستند. آشنایی با این موارد مفید است؛ اما نیاز به زمان بیشتر و بستری مناسبتر دارد. در این مطلب، قصد ما بررسی انواع روشهای سرمایهگذاری در استارتاپها است.
بیشتر بخوانید: vc یا cvc? تفاوت سرمایه گذاری جسورانه با سرمایه گذاری جسورانه شرکتی
انواع روشهای سرمایهگذاری در استارتاپها
سرمایه مورد نیاز استارتاپها از روشهای متفاوتی قابل تامین است. در ادامه رایجترین روشهای کسب سرمایه استارتاپ را بررسی خواهیم کرد.
خانواده و آشنایان
فازهای اولیه یک استارتاپ ممکن است نیاز به سرمایه چندان زیادی نداشته باشند. در این مرحله، میتوانید روی کمک آشنایان و فامیل خود حساب کنید.
بانکها و نهادهای دولتی
البته که ما پیش از این در ارتباط با کمک گرفتن از بانکها صحبت کرده و این روش را رد کرده بودیم. با این حال، برای تامین سرمایهای سریع و کوچک، میتوان روی این گزینه هم حساب کرد. با این حال، توصیه ما کمک گرفتن از نهادهای دولتی تخصیص داده شده به این موضوع است.
بیشتر بخوانید: لیست سرمایهگذاران خطرپذیر ایران
فرشتگان سرمایهگذار
فرشتگان سرمایهگذار یکی از بهترین شیوههای کسب سرمایه برای استارتاپ است. فرشته سرمایهذار به فردی گفته میشود که برای کسب سود، بخشی از سرمایه خود را در اختیار شما قرار میدهد. در این روش، او ممکن است بخشی از استارتاپ شما را در ازای سرمایه طلب کند و یا اصل پول و سود خود را بخواهد. در هر دو صورت، برای تامین سرمایه کلان در فازهای اولیه و میانی استارتاپ، این گزینه بسیار مناسب است.
گروههای سرمایهگذاری
امروزه استفاده از این روش در جهان به صورت چشمگیری در حال افزایش است. در این روش، میتوان سرمایه کلانی برای استارتاپ خود جذب کنید. اما قوانین سفت و سختی پیش روی شما قرار دارد و طرف حساب شما، دیگر تنها یک فرد نیست.
شتابدهندهها
هر کسی را بهر کاری ساختند و شتابدهندهها را برای کمک به موفقیت استارتاپها. شتابدهندهها جز این که امکاناتی جذاب و حیاتی از جمله فضای کار اشتراکی، آموزش و مشاوره را در اختیار استارتاپها قرار میدهند، وظایف دیگری نیز دارند. در صورتی که ایده شما به قدر کافی جذاب باشد، شتابدهندهها میتوانند برای شما سرمایهگذار پیدا کنند و یا این که خودشان روی ایده شما سرمایهگذاری کنند. در این روش هم شتابدهنده در استارتاپ شما شریک میشود. این مسئله به نفع هر دو طرف است. زیرا وقتی بحث شراکت به میان میآید، شتابدهنده از تمام امکانات خود برای موفقیت استارتاپ شما بهره خواهد برد تا خود نیز به سود برسد.
بیشتر بخوانید: چگونگی سرمایه گذاری در استارتاپ ها
چگونه سرمایهگذارها را مجاب به سرمایهگذاری کنیم؟ | موفقیت در جذب سرمایه
منابع:
https://smartasset.com/investing/types-of-investment
https://www.forbes.com/sites/alejandrocremades/2019/01/02/8-types-of-investors-for-startups/