انتخاب فضای کار از جهات متفاوتی بسیار مهم است. ابعاد اصلی عبارتند از طول و عرض و ارتفاع. هر واقعه فیزیکی و محسوس، در همین ابعاد صورت میپذیرد. طول و عرض و ارتفاع، مختصات مکانی یک پدیده فیزیکی را نشان میدهند. اما منظور ما از فضای کار، مفهومی محدود به ابعاد و اعداد نیست. در این مطلب قصد داریم اهمیت انتخاب فضای کار را با هم بررسی کنیم. همراه هاوش باشید.
کجا باشیم؟
فاصله محل کار تا خانه اعضای تیم یک مسئله مهم است. توجه داشته باشید که در هر حالتی باید مراقب میزان بهرهوری تیم خود باشید. پس اگر در انتخاب فضای کار جایی دور از خانه اعضای تیم را انتخاب کنید، هم باید هزینه بیشتری بپردازید و هم بهرهوری تیم کاهش پیدا میکند. خستگی حاصل از طی مسیرهای طولانی، دشمن شما و اعضای تیمتان خواهد بود.
بیشتر بخوانید: چه نوع کسب و کارهایی مناسب فضای کار اشتراکی هستند؟
در انتخاب فضای کار باید به چه زیرساختهایی توجه کرد؟
بسته به نوع فعالیتی که قرار است استارتاپ شما انجام دهد، زیرساختهای شما ممکن است متغیر باشد. برای مثال، استارتاپهای صنایع خلاق لازم است فضایی آرام داشته باشند و امکاناتی از قبیل اینترنت پرسرعت در اختیارشان باشد. در سوی دیگر، برخی از استارتاپهای صنعتی نیازمند کارگاههایی بزرگ با تجهیزات پیشرفته هستند.
بیشتر بخوانید: فضای کار اشتراکی مناسب چه استانداردهایی دارد؟
یکی از مسائل مهمی که در انتخاب فضای کار می بایست مورد توجه قرار داد، تهویه و نورگیری و مناسب بودن فضاست. فضای کار باید طوری باشد که اعضای تیم تان در آن احساس راحتی داشته و انگیزه های آنها بدلیل شرایط بد کشته نشود.
اختصاصی یا اشتراکی؟
شاید این مهمترین سوالی است که در انتخاب فضای کار باید به آن توجه داشت. مزیت فضای کار اختصاصی این است که آزادی عمل بیشتری به شما میدهد، اما معایب زیادی نیز به همراه دارد. برای مثال، هزینه بیشتری به همراه دارد. خودتان مسئول تامین تمام لوازم مورد نیازتان هستید. تامین برخی از زیرساختهای آن نیازمند مجوزهای مختلف است و هزار و یک جور دردسر دیگر. با این حال، باز هم نمیتوان به صورت قطعی استفاده از فضای کار اشتراکی را تجویز کرد. همه چیز به نوع استارتاپ شما بستگی دارد. با این حال، اگر امکان استفاده از فضای کار اشتراکی را دارید، پیشنهاد ما هم همین است.
اگر قرار است از فضای کار اشتراکی استفاده نمائید بسیار اهمیت دارد که افراد حاضر در محیط اشتراکی در حوزه های مشابه مشغول به فعالیت باشند. زیرا این مسئله موجب هم افزایی، تبادل اطلاعات و گسترش دامنه همکاری بین اعضای تیم ها می شود که خود نوعی نقطه مثبت در جهت موفقیت است.
بیشتر بخوانید: فضای کار اشتراکی چیست؟ آیا در ایران هم فضای کار اشتراکی داریم؟
آیا همه راضی هستند؟
هر یک از اعضای تیم شما ممکن است به دلیلی با کار کردن در فضای کاری مد نظر شما موافق نباشد. ممکن است مثلاً با کمبود آفتاب در آن فضا مشکل داشته باشد و انرژی مثبتی از آن دریافت نکند. باید رضایت تمام اعضای تیم را در نظر گرفت و اگر تغییری قابل اعمال است، آن را ایجاد کرد.
بیشتر بخوانید: فضای کار اشتراکی برای چه کسانی مناسب است؟
بیشتر بخوانید: شخصیتهای سازگار با فضای کار اشتراکی چگونه هستند؟
انتخاب این فضای کار وجهه استارتاپ شما را چگونه نشان میدهد؟
شاید به عقیده بسیاری این مورد چندان مهم نبوده و اولویت بسیار پایینی نسبت به سایر سوالات داشته باشد. اما نباید فراموش کنید که استارتاپ شما از روز اول باید خودش را نشان بدهد. درست است که اجاره کردن یک فضای کار ایدهآل هزینه زیادی به همراه خواهد داشت؛ اما اگر به بازدهی استارتاپ خود ایمان دارید، این را یک سرمایهگذاری بدانید. برای جلب نظر سرمایهگذاران، بسیار مهم است که چه تصویری از استارتاپ خود ارائه میدهید. تنها مسئله، مدیریت هزینهها است. این مسئله را هم میتوان با تقسیم فضا بین چند استارتاپ دیگر یا انتخاب فضای کار اشتراکی با ظاهر و موقعیت مکانی خوب، تا حد زیادی رفع کرد.
بیشتر بخوانید: فرصتهای یک فضای کار اشتراکی خوب برای استارتاپ ها
منابع: