صنایع خلاق یکی از صنایع نسبتا جدید جهان است که از همان ابتدای کار توانسته خود را به عنوان صنعتی جذاب به جهانیان معرفی کند. این صنعت جدید توانسته است در مدت کوتاهی فعالان زیادی را به خود جلب کند و امتحانش را پس داده است. حوزههای صنایع خلاق در جهان به بخشهای مختلفی تقسیم شده است. این صنایع گردش مالی قابل توجهی دارند و مدام در حال توسعه هستند. در این مطلب قصد داریم مهمترین حوزههای صنایع خلاق در جهان را مورد بررسی قرار دهیم. اگر با صنایع خلاق آشنا نیستید می توانید مقاله صنایع خلاق و تأثیر آن بر آینده را مطالعه نمائید.
بیشتر بخوانید: شتابدهنده های صنایع خلاق ایران | اهمیت شتابدهنده صنایع خلاق
بیشتر بخوانید: رازهای موفقیت استارتاپهای موفق صنایع خلاق جهان
حوزههای صنایع خلاق در جهان
هر حوزهای که بر پایه خلاقیت بنا شده باشد و بتوان از آن کسب درآمد کرد، یک صنعت خلاق به حساب میآید. با این حال، برای آشنایی بهتر با زمینههای پذیرفته شده در سطح جهانی، دستهبندی پیش رو را در اختیار شما قرار میدهیم.
هنرهای تصویری
هنرهای تصویری، یکی از اصلیترین زمینهها برای نمایش خلاقیت و کسب درآمد است. نقاشی، عکاسی و مجسمهسازی فعالیتهای اصلی در این حوزه به حساب میآیند.
طراحی
طراحی داخلی، طراحی جواهرات، طراحیهای مرتبط با فشن و سایر ابزارآلات را میتوان رایجترین دستههای مرتبط با طراحی دانست.
بیشتر بخوانید: اصول برندینگ استارتاپهای صنایع خلاق چیست؟
خدمات خلاقانه
خدمات مبتنی بر خلاقیت از درآمدزاترین حوزههای صنایع خلاق در جهان هستند. معماری، تبلیغات، خدمات فرهنگی و مرمت ابنیه قدیمی از مطرحترین زمینههای خدمات خلاقانه محسوب میشوند.
انتشارات و رسانهها
نویسندگی، چاپ کتاب و هر زمینه دیگری که مرتبط با نشر باشد، از دیگر حوزههای صنایع خلاق به حساب میآیند.
بیشتر بخوانید: میزان تقریبی سرمایه راهاندازی استارتاپ صنایع خلاق چقدر است؟
حوزههای فرهنگی
موزهها، کتابخانهها، نمایشگاهها و فعالیتهای مرتبط با باستانشناسی در صورتی که درآمدزا باشند، جزو صنایع خلاق دستهبندی میشوند.
حوزههای فرهنگی سنتی
صنایع دستی، جشنهای سنتی و جشنوارههایی که برای بزرگداشت آداب و رسوم یک منطقه یا ملت برگزار میشوند، از سایر حوزههای صنایع خلاق در جهان می باشند.
بیشتر بخوانید: جایگاه صنایع خلاق در صنعت و اقتصاد
هنرهای اجرایی
تئاتر، موسیقی زنده، کنسرت، حرکات موزون، اپرا، سیرک، تئاتر عروسکی و هر فعالیت دیگری که در این شکل انجام شود، جزو خانواده صنایع خلاق محسوب میشوند.
هنرهای صوتی بصری
سینما را میتوان نقطه تلاقی همه هنرها با هم دانست. پس با این حساب، نمیتوان صنایع خلاق را بدون سینما و زمینههای وابسته به آن تصور کرد. سینما، تلوزیون، رادیو، پادکست و تلوزیونهای اینترنتی از جذابترین و درآمدزاترین حوزههای صنایع خلاق در دنیای امروز به حساب میآیند.
رسانههای جدید
دنیای امروز، دنیای تعامل است. رسانههای جدید، به رسانههایی گفته میشود که به مخاطب امکان تعامل با رسانه را میدهد. این موارد عبارتند از نرمافزارها، بازیهای رایانهای و هر گونه محتوای دیجیتالی تعاملی.
همانطور که میبینید، صنایع خلاق شامل زمینههای بسیار متنوعی است. از نویسندگی گرفته تا باستانشناسی را میتوان فعالیت در زمینه صنایع خلاق دانست.
بیشتر بخوانید: مدل سازی کسب کارها در صنایع خلاق
بیشتر بخوانید: نقش شتابدهنده ها بر توسعه صنایع خلاق چیست؟
کلام آخر:
به وجود آمدن مفهوم صنایع خلاق برای سامان دادن به این فعالیتها بوده است. حالا که بازیگری و بازیسازی صنعت به حساب میآیند، باید آن را مدیریت کرد و در راه شکوفایی اقتصاد کشور از آن بهره برد. شاهد هستیم که کشورهای توسعه یافته با صنعت سینما، گردشگری، هنر و… کاملا جدی برخورد نمودند و درآمدهای میلیارد دلاری از این منبع بدست آورده اند. همانطور که در نام این مفهوم آمده، خلاقیت اصلیترین رکن این صنایع است. به همین دلیل، میتوان به فعالیتهای خلاقانه و تلفیقی میان حوزههای مختلف صنایع خلاق یا سایر صنایع اندیشید.
منبع: