تفاوت فضاهای کار اشتراکی در ایران با کشورهای دیگر

تفاوت فضاهای کار اشتراکی در ایران با کشورهای دیگر

وقتی قصد دارید کسب‌وکار جدیدی راه‌اندازی کنید، با مشکلات و موانع زیادی مواجه خواهید بود. از این رو، ممکن است ایده ارائه ایده به شتاب‌دهنده‌ها، مراکز رشد و فضاهای کار اشتراکی مطرح شود. این مراکز می‌توانند بسیاری از مشکلات و موانع پیش روی ایده شما برای تبدیل شدن به یک استارتاپ سودده را برطرف کنند. در این مطلب قصد داریم این مراکز را با مراکز خارج از ایران مقایسه کنیم و به صورت دقیق‌تر، به تفاوت فضاهای کار اشتراکی در ایران با کشورهای دیگر بپردازیم.

فضاهای کار اشتراکی چیستند و چه وظایفی دارند؟

یک فضای کار اشتراکی در اصل نهادی است که برای برخی از اقشار جامعه به وجود آمده است تا در ازای مبالغ پایین، برخی از امکانات مورد نیاز آن اقشار را تامین کند. عبارت اقشار در اینجا بسیار جامع است و از هنرمندان تا برنامه‌نویسان و هر کسی را که برای کار نیاز به یک فضای مشخص دارد، در بر می‌گیرد. همان‌طور که از نام آن پیدا است، اصلی‌ترین وظیفه یک فضای کار اشتراکی، تامین فضای کار ارزان از طریق تقسیم فضا است. با این حال، در چند سال اخیر در ایران فضاهای کار اشتراکی پا را از این فراتر گذاشته‌اند و تعریف شرح وظایف برخی از این نهادها دستخوش تغییر شده است. حالا در ارتباط با برخی از این مراکز می‌توان گفت: سازمانی است که به منظور تسهیل فرآیند عملی شدن ایده‌های سودده به وجود آمده است. این مراکز به جز فضای کار، امکاناتی از قبیل زیرساخت‌های ارتباطی، منتورشیپ، آموزش تخصصی و کانال ارتباطی میان استارتاپ و سرمایه‌گذار را تامین می‌کنند.

بیشتر بخوانید: مزایای استفاده از فضای کار اشتراکی چیست؟

بیشتر بخوانید: معرفی برخی از امکانات فضاهای کار اشتراکی

بدین ترتیب، در ایران بسیاری از فضاهای کار اشتراکی نقشی مابین نقش اصلی خود و یک شتاب‌دهنده را پذیرفته‌اند.

فضاهای کار اشتراکی کشورهای دیگر

در خارج از ایران اما این نقش‌ها کاملا از هم جدا هستند. وقتی فردی برای خود یا گروه کاری خود به دنبال فضای کار اشتراکی می‌رود، می‌داند قرار است چه امکاناتی در اختیار او قرار بگیرد. یک میز و صندلی که می‌تواند شخصی یا گروهی باشد و یک سری از امکانات بنیادین برای کار، موارد مشترکی است که فضاهای کار اشتراکی در اختیار کاربران قرار می‌دهند. منظور از امکانات بنیادین هم اینترنت، خدمات دفتری و زیرساخت‌هایی از این دست است. با این حال، برخی از آن‌ها در قبال مبلغ بیشتر، امکانات بیشتری هم در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند. این امکانات عبارت اند از میزهای اختصاصی، اتاق جلسات، دفتر اختصاصی، تریا و بعضا اتاق سرگرمی. در مراکز تخصصی‌تر، امکانات تخصصی‌تری هم یافت می‌شود؛ اما قیمت آن‌ها بسیار بیشتر است. برای مثال، این مراکز می‌توانند وظیفه تامین مواد اولیه یا توزیع محصولات استارتاپ‌ها را هم به عهده بگیرند.

بیشتر بخوانید: قیمت فضاهای کار اشتراکی

چرا امکانات فضاهای کار اشتراکی در سایر کشورها معمولا کمتر از ایران است؟

دلیل این امر تعداد پایین شتاب‌دهنده‌های رسمی در ایران است. بسیاری از ایده‌های سودده نمی‌توانند در تامین نظر شتاب‌دهنده‌ها موفق عمل کنند و این مراکز اولویت را به ایده‌های بهتر می‌دهند. با این حال، فضاهای کار اشتراکی پیشرفته می‌کوشند همانند مراکز رشد، نیازهای صاحبان این ایده‌ها را تامین کنند. این اتفاق هم به نفع استارتاپ‌ها است و هم به نفع اداره‌کنندگان این مراکز. از این رو، انتظار می‌رود با افزایش گرایش مردم ایران به کارآفرینی، تعداد این مراکز هم روز به روز بیشتر و بیشتر شود.

بیشتر بخوانید: ۵ سوال مهم که قبل از انتخاب فضای کار باید بپرسید

همان‌طور که می‌بینید، تفاوت فضاهای کار اشتراکی در ایران با کشورهای دیگر دلایلی منطقی دارد. نکته خوب ماجرا این است که این تفاوت هم به نفع استارتاپ و هم به نفع آن نهاد است.

فضاهای کار اشتراکی شتابدهنده ها

بعضی از این فضاهای کاری در دل یک شتابدهنده قرار میگیرند که باعث تعامل بین افراد مستقر در فضا با مسئولین و استارتاپ های شتابدهنده می شود که می تواند منجر به اتفاقات خوبی برای اعضای مستقر از قبیل کسب حمایت، تیم سازی، در معرض ایده های نو قرار گرفتن و خیلی فواید دیگر شود. شتابدهنده تخصصی هاوش یکی از شتابدهنده هایی است که با مجوز رسمی از مرکز ریاست جمهوری در دوشعبه و در دو نقطه از شهر مشهد به افراد فعال در حوزه تخصصی صنایع خلاق فضای کار اشتراکی ارائه می نماید.

بیشتر بخوانید: شخصیت‌های سازگار با فضای کار اشتراکی چگونه هستند؟

ارائه فضای کار اشتراکی تخصصی:

فضاهای کار اشتراکی که در فعالان یک حوزه خاص را پذیرش می نمایند، بسیار به تیم سازی، شبکه سازی و افزایش سطح علمی افراد و تیمهای مستقریادگیری کمک می کنند. برای انتخاب فضای کار اشتراکی مناسب در ایران این نکته را از یاد نبرید.

منابع:

https://pacificworkplaces.com/blog/which-shared-workspace-is-right-for-you-

2/https://us.accion.org/resource/business-incubators-pros-and-cons/#:~:text=An%20incubator%20is%20an%20organization,a%20similar%20focus%20as%20yours.

عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *