تفاوت فریلنسری و دورکاری | آیا بین فریلنسری و دورکاری تفاوتی وجود دارد؟

تفاوت فریلنسری و دورکاری | آیا بین فریلنسری و دورکاری تفاوتی وجود دارد؟

برای افرادی که مایلند تازه پا به دنیای کسب‌وکارها بگذارند ممکن است این سوال پیش آمده باشد که تفاوت فریلنسری و دورکاری چیست؟ این سوال مختص این افراد نیست و ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. در این مطلب قصد داریم به صورت مختصر به معرفی هر یک از این تعاریف بپردازیم و سپس آن‌ها را با هم مقایسه کنیم.

معنای دورکاری چیست؟

دورکاری به معنای انجام وظایف محوله در جایی بیرون از محل استقرار شرکت است. فرد ممکن است کار خود را از خانه و در تخت خواب خود انجام دهد یا در حین سفر با قطار. در این حالت کاری، معمولا تنها وجود ارتباط با سایر اعضا برای ایجاد هماهنگی مهم است. با داشتن دسترسی به اینترنت هم که به راحتی می‌توان با سایر اعضای تیم در تماس بود. در نتیجه، دورکاری در این روزها و به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا به مبحثی رایج بدل شده است.

مزایای دورکاری

دورکاری به فرد اجازه می‌دهد که در شرایط مورد نظر خودش کار کند. این مسئله باعث می‌شود که بازدهی فرد افزایش پیدا کند. ساعت کاری شناور نیز به دلیل این که به فرد از نظر ذهنی احساس آزادی می‌دهد، می‌تواند در افزایش بهره‌وری فرد موثر باشد.

از طرفی، دورکاری با حذف زمان و هزینه‌های ایاب و ذهاب باعث صرفه‌جویی در وقت و پول فرد می‌شود.

حذف هزینه‌ها تنها به نفع فرد نیست. بلکه شرکت هم از حذف هزینه‌های مربوط به سرمایش، گرمایش، تامین غذا، برق و اینترنت منتفع می‌شود. 

معایب دورکاری

دورکاری نیازمند این است که فرد با تعهد و همیت کار کند. نبودن در محیط کار بعضا می‌تواند باعث کاهش بهره‌وری شود. اختلالات اینترنتی هم می‌توانند روند ارتباطی فرد با محیط کار را مختل کند.

سخنی با مدیران:

در کنار مزایای بسیار زیاد دورکاری برای کارفرما و کارمند با استفاده از تعدادی ابزار می توان از معایب این روش کار کاست و به مزایای آن افزود، در مقاله ۵ ابزار مهم برای مدیریت کسب و کار از راه دور بطور مفصل به آن پرداختیم.

تفاوت فریلنسری و دورکاری | آیا بین فریلنسری و دورکاری تفاوتی وجود دارد

معنای فریلنسری چیست؟

فریلنسری مفهومی کلی‌تر از دورکاری است. در فریلنسری، فرد معمولا به صورت پروژه‌ای با سایر شرکت‌ها کار می‌کند و می‌تواند به صورت همزمان در انجام چندین پروژه همکاری داشته باشد. قرارداد در این حالت کار معمولا به صورت مجازی بسته می‌شود و فرد از مزایای کار ثابت در شرکت مانند عیدی و سنوات محروم است. در مطلبی دیگر به صورت جامع به معنا و مفهوم فریلنسینگ پرداخته‌ایم.

بیشتر بخوانید: درآمد دلاری فریلنسر | چگونه یک فریلنسر درآمد دلاری کسب کند؟

مزایای فریلنسری

آزادی عمل بیشتر مهم‌ترین مزیت کار به صورت فریلنسری است. در این حالت کار، یک ضرب‌الاجل برای تحویل پروژه معین می‌شود و فرد باید زمان خود را برای تحویل آن مدیریت کند.

معایب فریلنسری

به عنوان یک فریلنسر شما ممکن است دوره‌هایی از کار را تجربه کنید که در آن‌ها خبری از پروژه جدید نیست. به همین دلیل، شاید بتوان بزرگ‌ترین مشکل فریلنسینگ را نبود امنیت شغلی عنوان کرد. در این میان سایتهایی هستند که اقدام به برقراری ارتباط بین فریلنسرها و کارفرمایان می نمایند. این سایتها می تواند این دوره های بیکاری را کاهش یا حتی به صفر برساند. ما در مقاله ای مفصل به سایتهای مهم فریلنسرها پرداختیم.

نتیجه‌گیری | تفاوت فریلنسری و دورکاری

اصلی‌ترین تفاوت دورکاری و فریلنسینگ در نوع همکاری با کارفرما یا کارفرمایان است. در دورکاری شما با یک شرکت قرارداد دارید و کارمند آن محسوب می‌شوید. تنها تفاوت این است که در جایی به جز محل ثابت شرکت کار می‌کنید. فریلنسینگ اما داستان متفاوتی دارد. در این حالت کار، شما باید زمان، پروژه‌ها و حتی هزینه‌های خود را مدیریت کنید. همچنین در فریلنسینگ شما می‌توانید چندین پروژه را به صورت همزمان اجرا کنید. امیدواریم این مطلب کمک کرده باشد که به تفاوت فریلنسری و دورکاری اشراف پیدا کرده باشید.

عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *