همانگونه که میدانیم، با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، فریلنسینگ یا همان آزادکاری رشد چشمگیری داشته است. به طوری که برخی اقتصادهای بزرگ جهان مانند آمریکا، تا دو سوم از بودجه برنامه اقتصادی خود را بر پایه کار فریلنسرها شکل دادهاند. باید خاطر نشان نمود که فریلنسرینگ با دورکاری تفاوتهای زیادی دارد و نباید با هم اشتباه گرفته شوند. از آنجایی که در دهههای اخیر و با ایجاد شبکههای ماهوارهای و اینترنت، متقاضیان فریلنسینگ همواره در حال افزایش هستند، سوالاتی پیرامون نحوه فعالیت فریلنسرها مطرح میشود. از جمله مهمترین این پرسشها این است که آیا فضای کار اشتراکی برای فریلنسرها مفید است یا خیر. برای رسیدن به پاسخ این سوال ابتدا نکاتی هستند که باید آنها را بدانیم.
فریلنسینگ چیست و به چه کسی فریلنسر میگویند؟
به طور کلی به آن دسته از افراد که فعالیت کاری آنها در موسسه و شرکت خاصی محدود نمیشود و با موسسات متعدد برای پروژههای مختلف قرارداد میبندند، فریلنسر گفته میشود. کار فریلنسینگ در واقع آزادکاری است و مثل مشاغل استخدامی زمان و مکان منضبط و مشخصی ندارد و تمام پروژهها انتخابی هستند. در مطلب دیگری به صورت مفصل به معرفی فریلنسر و حوزه های کاری پرطرفدار فریلنسرها بطور مجزا و مفصل پرداخته ایم.
بیشتر بخوانید: معرفی سایتهای مهم فریلنسری و حوزه آنها
معایب و مزایای فریلنسینگ:
درباره ویژگیهای مثبت و منفی آزادکاری یا همان فریلنسینگ، میتوان گفت مزایای آن به مراتب بسیار بیشتر از معایب آن است. چرا که مدیریت زمان و سرمایه تماما به دست خود فرد صورت میگیرد و با توجه به سابقه کاری، میتواند بخشی از پروژههای کلان و پر سود در شرکتهای مختلف را به خود اختصاص دهد. اما فریلنسینگ معایبی هم دارد. به عنوان مثال، برخی شرکتها ممکن است علاقهای به عقد قرارداد با فریلنسرها نشان ندهند و آنها را افراد قابل اعتمادی ندانند. همچنین کار فریلنسینگ به خودی خود شرایط خاصی را فراهم میکند. زیرا افراد معمولا برای پیشبرد فعالیت های خود از طریق دورکاری، نیاز به فضای کار اختصاصی خود دارند و از طرفی زمانبر بودن این پروژهها، باعث ایجاد یک زندگی شغلی انفرادی می شود. عدهای از افراد نمیتوانند شرایط کار انفرادی را تحمل کنند. از این رو، برخی مواقع، چند فریلنسر تصمیم میگیرند تا در یک فضای کار اشتراکی، به دور از هیاهوی خانه در یک دفتر یا موسسه به فعالیت بپردازند. ایجاد یک فضای کار اشتراکی بین چند فریلنسر مزایا و معایبی دارد. البته که این شرایط تنها بر اساس توصیفی است که سایر فریلنسرها عنوان کردهاند و نمیتوان از آنها به عنوان نمونهای مسجل از مزایا و معایب کار اشتراکی یاد کرد، زیرا مجموعهای از تجربیات شخصی افراد است.
بیشتر بخوانید: چه نوع کسب و کارهایی مناسب فضای کار اشتراکی هستند؟
مزایای فریلنسینگ در فضای اشتراکی
- بهرهگیری از فضایی آرام باعث تمرکز بیشتر بر روی اهداف پروژه است.
- تعامل با افراد مجرب مسبب ایجاد امکانات برای همکاریهای گستردهترمیشود.
- ایجاد فضای کار اشتراکی، امکان دسترسی شما به امکانات بیشتر از جمله ابزارآلات و وسایل مرتبط با پروژه را بیشتر میکند.
- با رسمیت یافتن و شناخته شدن دفتر یا موسسهای که شما در آن به کار می پردازید، میتوانید با افراد و شرکتهای بیشتری ملاقات کنید و در نتیجه شما پروژههای بیشتری را دریافت می نمائید.
بیشتر بخوانید: فضای کار اشتراکی برای چه کسانی مناسب است؟
معایب فضای کار اشتراکی
- با احتساب رفت و آمد و تقسیم بندی هزینههای دفتر بین افراد حاضر در آن، شما مجبورید پول بیشتری در مقایسه با کار در خانه بپردازید.
- بیشتر مواقع تفاوت مشاغل افراد در این دفاتر و موسسات باعث عدم ایجاد تعاملی موفق بین آنها میشود. حتی در برخی موارد دیدگاههای ناهمسان این افراد نسبت به مسائل باعث ایجاد درگیری بین آنها میشود. البته این مسئله چندان شایعی نیست؛ اما محتمل است.
جمع بندی:
با توجه به تمام نکات منفی و مثبتی که گفته شد، به نظر میرسد باز هم کار فریلنسینگ در یک فضای اشتراکی به مراتب بهتر از کار در حالت انفرادی و در خانه باشد. با وجود افزایش هزینههای فضای کار اشتراکی، فضای آرام و منظم این دفاتر در طول زمان به بهبود کیفیت کار شما کمک شایانی میکند. همچنین تعامل اجتماعی و کاری با افراد و کسب و کارهای مختلف می تواند نتایج بسیار مفیدی از جمله افزایش سطح علمی و تجربی، افزایش دامنه ارتباطات و … حاصل نماید که بدست آوردن آن با در خانه ماندن غیرممکن می باشد.