برای صاحبان هر کسب و کاری، افزایش دامنه ارتباطات کسب و کار یکی از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشند. افزایش دامنه ارتباطات کسب و کار، موضوعی است که از دیرباز مورد توجه فعالان اقتصادی و سرمایهداران بوده است و آنها با شیوههای خاص خود تلاش میکردند تا به این هدف دست یابند. امروزه با تغییر شکل ارتباطات میان افراد و جوامع، شیوههای نوین کسب و کار وارد جامعه مدرن شدهاند که تجارت را به شکل امروزی گستردهاند. شما نیز با بهرهگیری از چند نکته میتوانید راهکارهایی را برای افزایش دامنه ارتباطات کسب و کار خود فرا بگیرید و آنها را با شیوههای کسب و کار در گذشته جایگزین کنید.
تبلیغ کنید.
بدیهی است که در هر مرحلهای از پیشبرد مسیر یک کسبوکار، تعامل مستقیم و غیرمستقیم با مشتریان به بالا بردن قدرت فروش و جذب مشتری شما کمک شایانی میکند. شما با تبلیغ کردن از کالا و خدمات خود دایرهای وسیعتر از مخاطبانی را دارید که بعدها به مشتریان شما تبدیل میشوند. برای تبلیغ نیز میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. در برهههای زمانی مختلف، روشهای متفاوتی بهترین بازخورد را ارائه میدادند. به عنوان مثال در دهههای ۱۹۸۰تا اواخر۱۹۹۰میلادی استفاده از رسانههایی همچون تلویزیون و رادیو از جمله محبوبترین راهها برای تبلیغ بودند. زیرا به سرعت در میان مردم رواج پیدا میکردند و صاحبان کسبوکارها با خیل عظیمی از متقاضیان و مشتریان روبهرو میشدند. به تدریج و با گسترش فضای مجازی، تبلیغ از طریق سایتها و سایر بسترهای فضای مجازی مانند شبکههای اجتماعی تا حدودی توانستند به رقابت با رسانههایی همچون تلویزیون و رادیو بپردازند و نتایج خوبی برای صاحبان سرمایه داشته باشند. البته هنوز شیوههایی نظیر تبلیغات محیطی و فیزیکی از روشهای محبوب تبلیغ برای کسبوکارهای مختلف است. زیرا مردم به طور روزمره از معابر عمومی عبور میکنند و با دیدن بیلبوردها با محصولات و خدمات شرکتها و موسسات تجاری آشنا میشوند. یا به عنوان مثال، روزنامهها همچنان مخاطبان خاص خود را دارند؛ هرچند استفاده از این بستر برای کسبوکارهای نوپا چندان پربازده نیست.
بیشتر بخوانید: روشهای بهبود نرخ تبدیل چیست؟
مشتریان خود را دائمی کنید.
قطعا یکی از دشوارترین قسمتها در گسترش کسب و کار میتواند همین امر باشد. ممکن است برخورد اولیه مشتریان با کالا یا خدمات شما سراسر انتقاد و بیاعتمادی باشد. اما به مرور زمان و با فراگیری علوم و فنونی نظیر اخلاق تجاری، میتوانید مشتریان ناراضی خرید اولی را به مشتریان دائمی خود تبدیل کنید. تنها لازم است که صبور باشید و به شیوه کار خود ایمان داشته باشید. در این صورت با ملایمت و خونسردی میتوانید مشتریان ناراضی را بابت اتفاقات پیشآمده و سوء تقاهمها آرام کنید و دلیل شیوه کار خود را برای آنها توضیح دهید. جلب رضایت مشتری یکی از اصلیترین سرمایههای یک کسب و کار موفق است؛ چرا که در درازمدت سبب میشود برند تجاری شما به عنوان یک کسب و کار مورد اعتماد و محبوب شناخته شود. همچنین بهتر است جلب رضایت مشتریان را به شیوه خود پیش ببرید و به گونهای که تا به حال رایج نبوده نیازهای مشتریان را برطرف کنید.
فراموش نکنید که شما نمیتوانید همیشه رضایت تمام مشتریان خود را جلب کنید؛ اما میتوانید با پیشرفت در زمینه تعامل با مشتری، افراد بیشتری را راضی کنید. یک خرید موفق، زمینه تبدیل شدن فرد یا شرکت طرف حساب به یک مشتری دائمی را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید: شاخص کلیدی عملکرد را چگونه تعریف کنیم؟
رقبای خود را به درستی بشناسید.
اهمیت شناخت رقیبان تجاری و اهداف آنها بر هیچکس پوشیده نیست. زیرا هر تغییری در روند فعالیت آنها -چه مثبت و چه منفی- مشتریان را به مقایسه میان شیوه کار شما و آنان وادار میکند. پس بهتر است پیش از این که مشتریان خود را به دلیل تغییر استراتژی رقیبتان از دست بدهید، علت را در ترفندهای کاری آنها خود جستوجو کنید. شاید گاهی ایجاد یک شراکت تصمیم بدی نباشد و حتی بالعکس، به روند توسعه کسب و کار شما کمک بزرگی کند. پس تعامل شما با رقبای تجاریتان باید تا حد امکان صلحآمیز و تا حدودی خنثی باشد. در کل به یاد داشته باشید که مسیر شما از مسیر رقبایتان متفاوت است و بهتر است به جای الگوبرداری صرف، روش خود را داشته باشید. این شیوه کار برندهای بزرگی است که توانستهاند با تکیه بر توانمندی خود و پیگیری مسیری معین، رقبای خود را به درستی بشناسند و آنها را از میدان به در کنند.
بیشتر بخوانید: چگونه با رقبای خود رقابت کنیم؟
مهارتهای ارتباطی خود را تقویت کنید.
داشتن مهارتهای ارتباطی قوی نه فقط برای شما به عنوان صاحب یک کسبوکار ثمربخش است، بلکه در زندگی روزمره شما نیز به شما کمک میکند. برای داشتن مهارتهای ارتباطی موثر میتوانید با افرادی سر و کار داشته باشید که از نظر شما انسانهایی با اعتماد به نفس بالا هستند و میتوانند از کلام خود به بهترین نحو برای تاثیرگذاری بر دیگران استفاده کنند. همچنین لازم است اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و از بزرگبینی بخشهای منفی شخصیت خود پرهیز کنید. شما به عنوان یک مدیر نه فقط باید به شکل مرسوم و تشکیلاتی صاحب یک عنوان باشید، بلکه باید بتوانید به بهترین شکل رهبری تک تک اعضای زیردست خود را به عهده بگیرید. در این صورت، میتوانید خواستههای خود را در پیشبرد مسیر کارتان مدیریت کنید.
تعامل با مشتریان را سرلوحه کار خود کنید.
بهترین راهنمای شما برای شناختن اشکالات احتمالی کارتان مشتریان شما هستند. البته نظر کارشناسان ممکن است در برخی مواقع متفاوت از دیدگاه مشتریان باشد اما در نهایت آنچه که محصول و خدمات شما نیاز دارد، به فروش رفتن است. سعی کنید همیشه به طریقی اشکالات کار خود را از دیدگاه مخاطبان خود بازبینی کنید تا بتوانید هر روز و به صورت بیوقفه در کارتان پیشرفت کنید. برای این منظور میتوانید از مشتریان خود در یک نظرسنجی سوالاتی بپرسید که اصلیترین نکات کار شما را در خود گنجانده باشد. همچنین میتوانید در صورت داشتن وبسایت یک صفحه را تنها به مشتریان اختصاص دهید.
بیشتر بخوانید: چگونه ورودی به سایت خود را افزایش دهیم?
با در نظر داشتن این پنج نکته شما نهتنها در کوتاه مدت تاثیر شگرف آن را ببینید، بلکه میتوانید با به کارگیری این نکات در بلندمدت نیز در کار خود پیشرفت کنید. دایرههای ارتباطی خود را افزایش دهید و سعی کنید چه از رقیب و چه از مشتریهای خود، همیشه چیز جدیدی یاد بگیرید.