انواع مشتری مداری :
رویکرد مشتری مداری به این معنی است که شرکت اهمیت زیادی به مشتری می دهد و این شرکت مشتری مدار است . چنین شرکت هایی تمام استراتژی های بازاریابی خود را رأس هرم مشتریان انجام می دهند . کلید داشتن مشتری مداری ، افزودن هر چه بیشتر ارزش به محصولات شماست . مطمئن باشید که مشتریان شرکتی را دوست دارند که به آن ها ارزش می دهند . در این مقاله انواع مشتری مداری وجود دارد که به شما معرفی کرده ایم .
انواع مشتری مداری :
1- مشتری وفادار :
مشتریان وفادار درصد بیشتر فروش را در هر مشاغل انجام می دهند . همانطور که از نام آن مشخص است مشتریان وفادار کسانی هستند که به محصول یا خدمات شما تعهد دارند . حتی اگر تعداد آن ها کم باشد ، اما باز هم برای شرکت شما یک امتیاز خوب به حساب می آیند . زمانی که یک مشتری از محصولات شما راضی باشد، قطعا محصولات و شرکت شما را به چند نفر دیگر معرفی میکند . این یکی از انواع مشتری مداری است که بسیار مهم است .
اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری داشته باشید :بهترین راه های تبلیغات برای جذب مشتری :
2- یکی دیگر از انواع مشتری مداری ، مشتریان ایمپالس است :
این نوع مشتریان کسانی هستند که به سادگی خرید نمی کنند و خرید آن ها مشخص نیست . این مشتریان بیشتر از خرده فروشان خرید می کنند . این نوع مشتریان قیمت برایشان بسیار مهم است و اگر محصولات و خدمات شما تمام آنچه که آنها نیاز دارند از لحاظ کیفیت ، قطعا جزء مشتریان وفادار شما می شوند .
3- مشتریان درونی :
تمام کارمندان و مدیران شرکت شما ، جزء مشتریان درونی شما هستند . زیرا همه آن ها دست در دست هم میدهند تا به شرکت شما کمک کنند تا شرکت شما و محصولات شما در نظر مشتریان دیگر خوب جلوه کند . فراموش نکنید که منظور ازمشتریان فقط مشتریان بیرونی نیست ، بلکه اعضای شرکت شما هم مشتریان شما می شود . هرکسی که بتواند در شرکت و یا فروش به شما کمک کند جزء مشتریان شرکت شما می شود .
اگر به خواندن زیاد علاقه مندین :مهمترین نیازهای یک کسب و کار چیست ؟
4- مشتریان سرگردان :
مشتریان سرگردان تا حدودی با مشتریان انگیزه ای در ارتباط هستند ، اما احتمال خرید آن ها بسیار کمتر است . آن ها بیشتر اوقات با خرده فروشان آنلاین برخورد می کنند و خرید های خود را از طریق سایت ها و یا شبکه های اجتماعی انجام می دهند .البته این افراد به راحتی خرید نمی کننند مگر اینکه آن محصول به چشمشان خیلی با ارزش بیاید .
5- یکی دیگر از انواع مشتری مداری ، مشتریان مبتنی بر نیاز است :
همانطور که از نام این مشتریان پیدا است ، این نوع مشتریان به یک محصول خاص نیاز دارند . هر چند این نوع مشتریان به طور قاطعانه خرید خود را انجام می دهند ، اما گاهی اوقات از لحاظ قیمت به مشکل برمی خورند . البته طبق گزارش چنین مشتریانی زمانی که به دنبال یک محصول خاص می گردند و آن را پیدا می کنند ، به راحتی جذب مشاغل رقیب ها می شوند.
6- مشتریان اجتماعی :
این گونه مشتریان بسیار افراد با انگیزه و با اخلاق هستند و ارتباط برقرار کردن با آنها بسیار راحت است . اکثر این مشتریان سلیقه فروشنده را قبول دارند و حتی اگر قبول نداشته باشند با روی باز آن محصول را رد می کنند . اما زمانی هم که یک محصول را پسند کنند بدون هیچ گونه مخالفتی آن را می خرند . می توان گفت این گونه از مشتریان از خرید کردن لذت می برند .
اطلاعات بیشتر داشته باشید :اصول فروش موفق در چیست؟
7- مشتریان سخت گیر :
یکی دیگر از انواع مشتری مداری ارتباط برقرار کردن با مشتریان سخت گیر است . این گونه از افراد خیلی مشکل پسند هستند و خیلی کم پیش میاید که سلیقه شان با فرد دیگری یکی باشد . البته این گونه از افراد تنها در انتخاب محصولات سخت گیر نیستند بله در همه مسائل مانند ارتباط برقرار کردن بسیار سختگیر می گیرند .
8- یکی دیگر از انواع مشتری مداری ،مشتریان عجول هستند :
بعضی از مشتریان هم هستند که به شدت عجول هستند .این گونه از افراد طاقت صبر کردن را ندارند . این ها همان مشتریانی هستند که دوست دارند در مرحله اول خواسته هایشان انجام شود . اگر محصولاتی که آنها می خواهند در مدت معلوم شده تهیه نشود قطعا به دنبال محصول دیگری می روند . می توان گفت که این گونه از مشتریان وفادار نیستند .
می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید :بازاریابی حمایتی چیست ؟
نتیجه گیری :
اصول مشتری مداری سخت است و شما باید بدانید که با هر کدام از مشتریان چگونه باید رفتار کنید . اکثر شرکت های بزرگ و معروف قبل از این که محصولات خود را به بازار عرضه کنند ، برای فروشندگان و بازاریابان خود کلاس های مشتری مداری می گذارند تا آن ها را با اصول آن آشنا شوید .
منبع : https://www.demandjump.com/blog/types-of-consumers-in-marketing
https://www.marketing91.com/customer-orientation/