انواع روش قیمت گذاری چیست ؟

انواع روش قیمت گذاری چیست ؟

یک سازمان گزینه های مختلفی برای انتخاب روش قیمت گذاری دارد . قیمت ها بر اساس سه بعد هزینه ، تقاضا و رقابت تعیین می شوند . البته سازمان ها می توانند از هریک از این ابعاد و یا ترکیبی از این ابعاد برای تعیین قیمت محصول استفاده کنند .

بیشتر بدانید :یک مدیر موفق در سازمان چه وظایفی دارد ؟

روش قیمت گذاری چیست

روش قیمت گذاری را می توان فرآیند تشخیص ارزش محصول و خدماتی دانست که درآن تولید کنند تمایل به فروش آن در بازار دارد .

اطلاعات بیشتر را در سایت ما بخوانید :تفاوت داشبورد مدیریتی و گزارش چیست ؟

هزینه ، رقابت در بازار ، و تقاضا سه عاملی هستند که بر قیمت محصول تأثیر می گذارند . قیمت گذاری محصولات یا خدمات یک استراتژی مهم تصمیم گیری شرکت است . از آنجا که تأثیر طولانی مدت بر تجارت و موجودیت آن دارد ، پس باید قیمت مناسبی اتخاذ شود .

روش قیمت گذاری :

قیمت گذاری را می توان به طور کلی به دو دسته تقسیم کرد .

هزینه گرا

بازارمحور

1- روش هزینه گرا :

این روش سنتی قیمت گذاری محصول است . مهمترین عواملی که بر قیمت محصول تأثیر می گذارد عبارتند از هزینه ثابت و هزینه متغیر . مدل های مختلف روش هزینه گراعبارتنداز 

قیمت بهای تمام شده :

قیمت گذاری به علاوه هزینه یکی از ساده ترین راه های قیمت است . برای به دست آوردن قیمت فروش درصد مشخصی از هزینه به عنوان حاشیه سود به ارزش محصول اضافه می کند .

مطالعه بیشترچرا CRM در کسب و کار مهم است ؟

 قیمت Mark_up :

این نوعی قیمت گذاری به علاوه هزینه است ، اما در این روش حاشیه سود به عنوان درصدی از فروش ارائه می شود .

 روش حاشیه ای یا بازده هدف :

در این نوع روش قیمت گذاری ، شرکت قیمت را تعیین می کند تا نرخ فروش سرمایه گذاری (ROL ) مورد نیاز از فروش کالا ها و خدمات را به دست آورد .

2- روش قیمت گذاری بازار محور:

در این روش قیمت بر اساس شرایط بازار محاسبه می شود ، و انواع مختلفی دارد .

 قیمت بر اساس درک مشتری :

در این روش ، تولید کننده با در نظر گرفتن کلیه عناصری مانند تبلیغات ، ابزارهای تبلیغاتی ، مزایای اضافی ، کیفیت محصول ، کانال های توزیع و… که بر روی محصول تأثیر می گذارد . البته می توان گفت قیمت را بر اساس درک مشتری تعیین می کند .

قیمت بر اساس ارزش :

این روش ، شرکت ها محصولات را با قیمت پایین طراحی می کنند و عرضه با کیفیت بالا را حفظ می کنند . البته این قیمت پایین ماندگار نیست اما ، بازهم نوعی سیاست قیمت گذاری محسوب می شود .

  Goin_Rate  :

در این روش شرکت ها قیمت رقبا رابه عنوان پایه تعیین می کنند و در تعیین قیمت پیشنهادهای خود را در نظر می گیرند، به طور کلی قیمت ها کم و بیش یکسان با رقبا است ، و جنگ قیمت در میان شرکت ها افزایش میابد .

قیمت حراج حراج :

این نوع روش قیمت گذاری با استفاده از اینترنت محبوبیت بیشتری پیدا می کند . در واقع چندین سایت آنلاین مانند  Quikr و… برای خرید و فروش کالا  سایت ها را در اختیار مشتریان قرار میدهند . سه نوع حراج وجود دارد :

بیشتر بخوانید :چه نوع کسب و کارهایی مناسب فضای کار اشتراکی هستند؟

حراج انگلیسی :

در این مدل حراج یک فروشنده وجود دارد با تعداد زیادی خریدار ، فروشنده کالا را در سایت هایی مانند یاهو قرار می دهد و پیشنهاد دهندگان قیمت را تا رسیدن به قیمت مورد نظر بالا می برند .

حراج هلند:

در این نوع حراج ، بهترین قیمت اعلام می شود و سپس به آرامی پایین میاید تا به مرحله ای که از نظر پیشنهاد دهندگان مناسب باشد .

مزایده مهر و موم :

این روش برای خریدهای دولتی و صنعتی است ، در این روش مناقصه ها در بازار عرضه می شود ، و تأمین کنندگان بالقوه پیشنهادات خود را در یک پاکت بسته، ارائه می دهند. اما پیشنهادها را برای کسی اعلام نمی کنند .

 روش دیفرانسیل:

این روش قیمت زمانی گفته می شود که قیمت های مختلفی از گروه های مختلف مشتریان گرفته می شود . قیمت ها می تواند با توجه به زمان ، منطقه و فرم محصول متفاوت باشند.

قیمت گذاری برتر :

این نوع دیگر قیمت گذاری است که شامل ایجاد قیمتی بالاتر از رقبا برای دستیابی به جایگاه برتر است . زمانی که یک شرکت از یک مزیت رقابتی منحصر به فرد در مقایسه با رقبای خود برخوردار است ، می توان از این روش استفاده کنند.

نتیجه گیری :

شرکت ها می توانند هریک از این روش ها را بسته به نوع کالایی که ارائه دهد و هدف نهایی را که قیمت گذاری برای آن ها انجام می شود ، در پیش بگیرد .

منبع: https://businessjargons.com/pricing-methods.html

https://www.marketing91.com/types-of-pricing/

عضویت در خبرنامه

یک پاسخ

  1. میشه لطفا یه کتاب در خصوص روشهای قیمت گذاری به من معرفی کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *