چالشها و فرصت های استارتاپهای ایران چیست ؟
همانطور که می دانید هر سیستم کاری چالش ها و مزایای منحصر به فرد خود را دارد. سیستم های استارتاپی ایران هم از این ماجرا بی بهره نیستند . و باید گفت که پیدا کردن یک سیستم کارآفرینانه که چالشها و فرصت های استارتاپهای ایران را نداشته باشد ، غیرممکن است .
مطالعه بیشتر:چگونه نیازهای مردم را تشخیص دهیم؟
با شناسایی چالشها و فرصت های استارتاپهای ایران کارآفرینان ، سرمایه گذاران ، مقامات دولتی ، دانشگاه ها و سازندگان جوامع نوپا می توانند درک بهتری از نقاط قوت و ضعف سیستم داشته باشند و راه حل هایی برای حل این چالش ها و موانع پیدا کنند.
بیشتر بخوانید : محدویت سنی افزایش خلاقیت چیست؟
ایران گام های بلندی را در اقتصاد دانش برداشته است و در اینجا متوقف نمی شود.ما همیشه در مورد چالشها و فرصت های استارتاپهای ایران صحبت کرده ایم و اینکه چرا همه نگاه ها به بازار ایران است. سرمایه گذاران محلی و بین المللی صدای تیک تاک ساعت ها را می شنوند زیرا دلایل بیشتری برای سرمایه گذاری در این زمینه پیدا کرده اند.
چالشهای بازار :
1- استارتاپها جاهطلبی لازم برای هدف قراردادن بازار بین المللی را ندارند (اگرچه بازار ایران درحال حاضر بزرگ است) :
ایران به تنهایی دارای بازار بسیار غنی است. جوانان ،دارای تحصیلات بالا ،متخصص فناوری و مصرف کننده، و بازار کافی برای راه اندازی استارتاپها درمراحل اولیه خود و….بااین حال،هنوز بسیاری ازافراد بیکارهستند.امابرای کسانی که میخواهند استارتاپی خود را راه اندازی کنند بهترین انتخاب این است که بازار ایران را مورد هدف قرار دهند .
تمام چالشها و فرصت های استارتاپهای ایران را به خوبی بشناسند و سپس به رفع و پیدا کردن راه حل آنهااقدام کنند. کارآفرینان ایرانی باید یاد بگیرند که مانند یک تاجر بین المللی فکر کنند و شروع به کار کنند.البته میتوان گفت اگرسرمایه کافی دارند باید چنین اقداماتی کنند.
2- تحریم ها!یکی دیگر از چالشها و فرصت های استارتاپهای ایران است:
همانطور که همه ما میدانیم،تحریمها تأثیرات زیادی بر استارتاپهای ایرانی گذاشته اند،که بهطور شگفت انگیزی تأثیر منفی داشته است.یکی از چالشها و فرصت های استارتاپهای ایران این است که راه را برای راه اندازی استارتاپهای ایرانی به سایر بازارهای بین المللی و ارائه گزینه های پرداخت بین المللی به کاربران خارجی آنها بست.
تحریم ها باعث شده استارتاپ ها هیچ گزینه آسانی را برای دسترسی به مشتریان بین المللی خود روی میز نداشته باشند. استارتاپها نمیتوانند به راحتی در خارج از ایران دفتر بازکنند،نمیتوانند از خارج از ایران به حسابهای خودمعاملات آنلاین داشته باشند و سرمایه گذاری مستقیم خارجی برای استارتاپها فقط یک رویاپردازی ساده است .
چالش های سرمایه یکی دیگرازچالشهای استارتاپهای ایران است :
3-بودجه کافی در استارتاپهای مرحله اولیه وجود ندارد:
امروزه با وجود تورم وکمبودبودجه راه اندازی یک شغل خوب بسیار مشکل شده است و همه ما میدانیم که دسترسی به سرمایه خوب دربازارهای نوپا وضعیتی دشواراست.درچنین شرایطی معمولاً بسیاری ازخانواده ها ،دوستان و… برای کمک به کارافرینان میایند.البته چالش شرکت های نوپا فقط به این موارد ختم نمیشود.
البته هستند شرکتهایی که میتوانندبه این گونه ازاستارتاپها کمک کننداما متأسفانه با وجود تورم این روزها در ایران که بیشتر مردم را به فقروبدبختی کشانده است،سرمایه گذاران هم نمیتوانند سرمایه اندکی را برای کمک به این گونه استارتاپهای نوپا بدهند .
اطلاعات بیشتررا درسایت ما بخوانید :متریکهای ارزیابی استارتاپ ها چیست ؟
چالشهای منابع انسانی یکی دیگراز چالشهای استارتاپهای ایران است :
4- جوانان بااستعداد وجود دارد، اما نه آنهایی که استارتاپها به دنبال آن هستند:
اگرچه ایران دارای یک استعداد بزرگ است ،اما استارتاپها هنوز باید برای پیدا کردن استعدادی با ذهنیت استارتاپ به تیم خودتلاش کنند .زیرا منظورماازاستعداداستارتاپی ازنظرنیروی فنی و برنامه نویسان،است که دارای مهارتهای منحصر به فرد باشند و به بتواند چالشها و فرصت های استارتاپهای ایران را به خوبی بشناسد.
به طور مثال:پیدا کردن برنامه نویس PHP یک تکه است،امااگر برنامه نویسان Ruby یا Scala را میخواهید،باید برای داشتن آن دعاکنید. یک ابتکار توسط IEA به نام CodeKadeh انجام شده است که برنامه نویسی را به دانش آموزان جوان آموزش میدهدتاآنها رابه برنامه نویسی علاقه مند کند.
5- وکیلهای حقوقی استارتاپی تجربه کافی ندارند :
به دلیل فقدان ساختار قانونی و نظارتی برای استارتاپ ها ،وکیل ها باید به دنبال پاسخگویی به نیازهای قانونی استارتاپ ها ، نقاط ضعف و مقررات موجود باشند. بنابراین تعداد زیادی از وکیل ها هنوز به مقرارت جدید و آیین نامه های استارتاپی آشنا نیستند و یا تجربه کاری چندان زیادی ندارند.
6- نرخ بالای فرارمغزها (جوانان بااستعداد درحال ترک کشور):
ایران در میان 5 کشور اول با بیشترین درصد فرار مغزها قرار دارد. اکثر استعدادهای برتر ایران یا برای تحصیلات عالی می روند و یا برای پیدا کردن یک شغل خوب با حقوق کافی که لیاقت این همه درس خواند را داشته باشد اینگونه افراد همان جوانان با استعداد ایرانی هستند که در خارج از آن ها حمایت می کنند.
البته نمیتوان گفت که کار اشتباهی میکنند،زیرا با وجودکمبودکارویا داشتن حقوق بسیار پایین و بی ارزش بودن پول ایران ، میتوان گفت کار عاقلانه ای میکنند.این موضوع همیشه در ایران یک موضوع بزرگ بوده است اما ایران به جای اینکه این افراد را مقصر جلوه دهد میتواند اوضاع کار، بی ارزش بودن پول و از همه مهمتر حقوق کم را درست کند.
بیشتر بدانید:بازاریابی دیجیتال چیست ؟
چالشهای منابع دانش، این هم یکی از چالشهای استارتاپهای ایران است :
7- فرصتهای کافی برای مشارکت بخش خصوصی در دانشگاه وجود ندارد :
اکثر استارتاپ فرصت های مناسبی را پیدا میکنندوکار خود را شروع میکنند ولی ازآنجایی که متأسفانه چالشها و فرصت های استارتاپهای ایران بسیار زیاد شده است و حل کردن چالش شرکت های نوپا بسیار زمانبر و یا هزینه بر است نمیتوان گفت که همه در این راه موفق میشوند یاخیر. اما داشتن دانش بالا در این زمینه قطعاً کمک زیادی به شرکت های نوپا میکند .
نتیجه گیری :
درست است که چالشها و فرصت های استارتاپهای ایران بسیار سخت است ،به گونه که حتی شرکتهای استارتاپی برای راه اندازی کارخودبسیار استرس دارند، اما خوب ایران هم برای کم کردن این چالشها کاری نکرده است ، پس نبایدازجوانان با استعداد توقع داشته باشد که کشور را ترک نکنند.
منبع :
https://techrasa.com/2015/12/25/15-challenges-of-irans-startup-ecosystem/