هدفگذاری در استارتاپ ها بسیار مهم است، زمانی که ما میخواهیم یک کسب و کار کوچکی را راه اندازی کنیم قطعاً درمورد آن فکرهایی کردیم و هدفهای خود را در نظرگرفته ایم. پس قطعاً شما هم به عنوان یک کارآفرین، که میخواهد یک کسب وکار را راه اندازی کند، باید از مهارت هدف گذاری صحیح برخوردار باشید. به نظر شما برای یک هدفگذاری صحیح چه کاری را باید انجام دهیم ؟
بیشتر بدانید :مهمترین آزمونهای روانشناسی برای استخدام استارتاپها چیست ؟
دلایل اهمیت هدف گذاری در استارتاپ ها:
فراموش نکنید تا زمانی که هدف مشخصی برای کسب و کار خود ندارید، قطعاً نمیدانید باید چه کاری انجام دهید و از کجا شروع کنید، و اینجاست که مشکلات ریز و درشت برای شما بوجود می آید. هدفگذاری در استارتاپ باعث میشود که شما به فعالیتها و برنامه های خود دقت بیشتری داشته باشید، تمرکزتان را بیشتر کنید، انگیزه بیشتری به ادامه کار خواهید داشت، مطمئن باشید تا وقتی به این موضوعات و هدفها فکر نکنید، نمیتوانید کار خود را شروع کنید و با موفقیت به اتمام برسانید.
انواع هدف چیست ؟
- اهداف از چند جنبه مختلف بررسی میشود. اهداف فردی و سازمانی، اهداف کوتاه مدت وبلند مدت، اهداف کمی و کیفی. این اهداف هرکدام به نوبه خود در هدفگذاری استارتاپ ها تأثیر بسزایی دارند.
اطلاعات بیشتر :مشتری مداری برای چه نوع کسب و کاری نیاز است ؟
نکات مهم در هدفگذاری در استارتاپ ها :
1- هدفهای شما باید مهم و کاملاً معنادار باشد:
با ارزشترین چیز در هدفگذاری استارتاپ ها این است که بدانید هدف کلی چیست و از این هدف چه میخواهید و به کجا می خواهیدبرسید. فراموش نکنید که اهداف شما باید همه در یک راستا قرار بگیرد و همه آن مسیرهایی که طی میکنید به یک هدف کلی ختم شود.
2- یکی از موارد هدفگذاری در استارتاپ ها این است که اهدافتان را تقسیم بندی کنید:
میتوانید اهداف خود را به اجزاء کوچک تری تقسیم کنید، زیرا با این روش میتوانید خیلی سریعتر به اهداف کلی خود دست پیدا کنید و علاوه بر آن تقسیم کردن اهداف به اجزاء کوچک تر باعث میشود که شما گیج نشوید و راهتان را اشتباه نروید. این یکی از مهمترین موارد در هدفگذاری استارتاپ ها است.
3- بر روی پیشرفت خود تمرکز کنید:
تمام تلاشتان را بر روی پیشرفتتان بگذارید. به مسائل پیش پا افتاده فکر نکنید. هدف گذاری در استارتاپ ها نیاز به تمرکز بالا و پیشرفت قابل توجهی دارد. باید هر هفته و یا هر ماه میزان پیشرفت خود را ارزیابی کنید و اگر از آن میزان راضی بودید پس قطعاً مسیر را درست طی کرده اید.
4- یکی از موارد هدفگذاری در استارتاپ ها این است که به اهداف خود ایمان داشته باشید :
قطعاً برای همه افراد در مسیر زندگی و یا شغلی چالشهایی به وجود میاید که مسیر رسیدن به این اهداف را برای مدتی کند و یا متوقف میکند، اما در واقع اگر شما به اهداف خود پایبند باشید میدانید و می فهمید که این چالشها موقتی است و به راحتی میتوانید آن را از سرراه بردارید.
5- سعی کنید یک سیستم قدرتمند درست کنید:
برای اینکه بتوانید هدف خود را بطور قوی تری پشتیبانی کنید باید یک سیستم قدرتمند داشته باشید. منظور ما از این سیستم قدرتمند این است که باید افراد با تجربه، را استخدام کنید که بتوانند در این مسیر به شما کمک کنند. زیرا خودتان می دانید این کار به تنهایی قابل اجرا نیست.
6- واقع بین باشید :
اگر در این مسیر کم و کاستی هایی دارید و یا اشتباهاتی مرتکب شده اید که کارمندان شما به شما میگویند به جای ناراحتی و یا توجیه کردن و یا دعوا میتوانید آن کم و کاستی را سریعاً برطرف کنید و آن اشتباهات را بپذیرید و واقعیت را قبول کنید. این موضوع در هدفگذاری استارتاپ ها بسیار مهم است.
7- اهداف خود را با دیگران به اشتراک بگذارید :
سعی کنید که اهداف خود را با اعضای تیم خود به اشتراک بگذارید و به آنها در مورد نقشه هایی که دارید صحبت کنید. زیرا اینکار باعث میشود که آنها منظور شما را بهتر درک کنند و تلاش بیشتری در زمینه کاری خود انجام دهند.
نتیجه گیری :
هدفگذاری در استارتاپ ها بسیار مهم است. زیرا این کارباعث میشود که شما اولین قدمها برای کسب وکار خود را صحیح بردارید. هرگز فراموش نکنید که دنیای کسب و کار امروز خیلی سختتر و پیچیده تر از آن چیزی هست که شما بخواهید بدون هدف و برنامه ریزی به کار خود ادامه دهید.
منبع :
https://www.thinklions.com/startup-squared/perform-a-target-market-analysis/