روانشناسی رنگ در تبلیغات چیست؟
امروزه روانشناسی رنگ را زیاد شنیدیم، روانشناسی رنگ در تبلیغات چه تأثیری میتواند داشته باشد؟ شاید شما فکر کنید که فقط یک رنگ مورد علاقه دارید، اما اگر توجه کنید در واقع چندین رنگ مورد علاقه خود را پیدا میکنید. رنگ ترجیحی شما همیشه به مورد استفاده بستگی دارد. فقط به این دلیل که یک خانم عاشق رنگ صورتی روی ناخن های خود است، به این معنی نیست که او میخواهد خانه خود را با رنگ صورتی تزئین کند. اکثر مردم برای اتاقهای خانهشان طرح یا رنگ متناسب با هر اتاق را انتخاب میکنند. بعضی از مردم ممکن است ادعا کنند که رنگ آبی آسمانی رنگ مورد علاقه آنها است و حمام خود را با این رنگ تزئین کنند. اما وقتی صحبت از منطقه زندگی می شود؛ رنگ بژ خنثی را انتخاب می کنند که آرامش بخش است.
مطلب پیشنهادی :
در مورد لباس، افراد براساس برخی قوانین نانوشته و یا اعتقادات خود نوع لباس پوشیدن را انتخاب می کنند: رنگ های تیره مانند سرمه ای را برای جلسات رسمی و زمستان در نظر میگیرند، در حالی که رنگ های پاستیلی و سفید را برای تابستان را انتخاب می کنند.
استفاده از رنگها در تبلیغات :
آژانس های تجاری و تبلیغاتی قبل از انتخاب برنامه توسعه نام تجاری یا کمپین تبلیغاتی به چه مواردی میاندیشند، یکی از مهمترینهای آن، انتخاب رنگ است. با انتخاب رنگ مناسب، یک آگهی تبلیغاتی میتواند پیام قدرتمندی را به مخاطب ارسال کند، حتی قبل از اینکه وقت داشته باشند بخوانند و بفهمند تبلیغات در مورد چه چیزی است.
آژانس های تبلیغاتی از روانشناسی رنگ در تبلیغات بسیار با دقت استفاده میکنند تا بتوانند از آنها در طراحی های خود بهره ببرند. به عنوان مثال، همه می دانند که قرمز علامت خطر است و مردم به طور خودکار واکنشی هشداردهنده نسبت به آن نشان میدهند تا از خطر جلوگیری کنند. چرا اینطور است؟ طبق نظریه هایی که به وجود آمده، معتقدند که انسان اولیه یاد گرفت که رنگ قرمز را با خطر مرتبط کند مانند: خون، گوشت نپخته یا صورت قرمز دشمن. اما آیا این به آن معنی است که هرگز از رنگ قرمز در تبلیغات استفاده نمی شود؟ قطعاً اینگونه نیست زیرا یک آگهی باید با استفاده از ترکیب دقیق رنگها ایجاد شود تا بتواند یک پیام مثبت را به مخاطب موردنظر خود ارسال نماید.
بیشتر بخوانید :
چرا بازاریابی بدون برندینگ بی فایده است ؟
رنگهایی که در تبلیغات استفاده می شود :
قرمز در روانشناسی رنگ در تبلیغات بسیار مهم است :
در حالی که رنگ قرمز نشان دهنده خطر است، می توان از آن در کمپین های بازاریابی که نیاز به برانگیختن قوی احساسات دارند، استفاده کرد. رنگ قرمز با اشتیاق و عشق همراه است. اما شدت آن همچنین نشان دهنده هیجان، عزم و شجاعت است.
نارنجی :
نارنجی نیز رنگی پویا و پرانرژی است اما احساس هشداری که قرمز منتقل می کند را ندارد. این رنگ به دلیل طبیعت پر جنب و جوش خود توجه را به خود جلب می کند و می تواند با موفقیت برای تبلیغات مدرن که می خواهند از بقیه متمایز شوند استفاده شود.
رنگ زرد یکی از نمونه های روانشناسی رنگ در تبلیغات است :
مطالب مفیدتر را در سایت ما بخوانید :عوامل موثر بر رفتار خرید مصرف کننده چیست ؟
رنگ زرد روشن، یادآور خورشید و سرشار از انرژی است. این رنگ همچنین نشان دهنده بازیگوشی، سرگرمی، کنجکاوی و شادی است. روانشناسی رنگ در تبلیغات، آن را به یک رنگ ایدهآل برای تبلیغ فعالیت های کودکان استفاده می کند.
رنگ های زرد تیره تر هم مرز با طلا، می توانند احساس رفاه و امنیت را ایجاد کنند و می توانند برای سازمان های مالی بسیار مؤثر واقع شوند.
سبز :
رنگ سبز در ذهن اکثر مردم با طبیعت و محیط ارتباط دارد. همچنین با قابلیت اطمینان، ایمنی، ثبات، صداقت و طراوت همراه است. این یک رنگ عالی برای شرکت های مرتبط با محیط زیست یا مسائل مالی است.
رنگ آبی در روانشناسی رنگ در تبلیغات چه نقشی ایفا میکند:
آبی رنگی است که اعتماد بیننده را به خود جلب می کند. ممکن است کمی جدی باشد، اما موفقیت، وفاداری، آرامش و قدرت را نشان می دهد. به همین دلیل است که یکی از محبوب ترین رنگها در برندها و طرح های شرکتی است. بانک ها، موسسات مالی و شرکتهای پزشکی همیشه می توانند در کمپین های تبلیغاتی خود از رنگ آبی بهره ببرند و روی حس اعتماد مشتریان خود تأثیر بگذارند.
رنگ بنفش :
رنگ بنفش یک پیام ناخودآگاه کاملاً جدید را به بیننده ارسال می کند. این رنگ با تجمل، سلطنت، رویاها، رمز و راز و ظرافت همراه است. سایه های روشن بنفش آرامش بخش هستند و برای تبلیغات با زیبایی عمل می کنند.
رنگ صورتی :
رنگ صورتی شیرین، جوان و آسیب پذیر است. همیشه درکالاها و محصولات مرتبط با خانم ها مورد استفاده قرار می گیرد، اگر بازار هدف چیزی غیر از محصولات خانم ها باشد، استفاده از آن در تبلیغات سخت خواهد بود. با این حال، رنگ صورتی قوی تر و تیره، این پتانسیل را دارد که خود را در برابر سایر رنگهای سنتی غیر شرکتی مانند زرد ، نارنجی و بنفش حفظ کند.
رنگ قهوه ای :
قهوه ای به ندرت به عنوان یک رنگ هیجان انگیز دیده می شود. با این حال، با طبیعت همراه است و آرامش بخش و گاه به گاه به نظر می رسد. رنگهای مختلف از بژهای متوسط تا قهوه ای شکلاتی به خوبی در تبلیغات قهوهای رنگ مانند تولید کنندگان قهوه، شکلات و خدمات حیوانات خانگی مورد استفاده قرار می گیرند.در روانشناسی رنگ در تبلیغات از این رنگ خیلی کم استفاده می کنند .
مشکی ، خاکستری و سفید در روانشناسی رنگ در تبلیغات بسیار مهم هستند:
هیچ چیز پایدارتر از رنگهای غیررنگی وجود ندارد: امروزه رنگهای سیاه و سفید و خاکستری بیشتر استفاده می شوند. آنها سنتگرایی، محافظه کاری و بی طرفی را به تصویر می کشند و می توانند در تبلیغات بسیار موثر باشند. سازمانهایی که می خواهند خود را کاملاً قابل اعتماد و جدی نشان دهند، مانند شرکت های حقوقی، بیشتر از طرح های سیاه و سفید در تبلیغات و بازاریابی خود استفاده می کنند.
نتیجه گیری :
رنگها چیزهای شگفت انگیزی هستند: آنها می توانند زندگی ما را روشن نمایند و شادی را به ما تزریق کنند. آنها همچنین می توانند ما را به هیجان آورده یا آرام کنند یا به ما اطمینان خاطر دهند. استفاده صحیح از روانشناسی رنگ در تبلیغات یک ابزار بسیار قدرتمند است. وقتی در یک تبلیغات از رنگ مناسب و مطابق با خدمات یا محصولات استفاده میشود، قطعاً تأثیر بیشتر بر مخاطب و فروش ایجاد خواهد کرد.
منبع :
https://www.newdesigngroup.ca/logo-graphic-design/psychology-colour-advertising/