انواع راه‌های تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها

اگر یک استارت‌آپ راه انداخته‌اید، این نکات را فراموش نکنید!

بر اساس مطالعاتی که اخیرا بر روی میزان موفقیت یا شکست بیزینس‌ها انجام شده است، حدود 94 درصد از بیزینس‌ها در سال اول فعالیت خود با شکست مواجه می‌شوند. پژوهشگران حتی زحمت ریشه‌یابی این مسئله را هم کشیده‌اند و دلیل آن را فقدان هزینه‌های کافی برای ادامه‌ی فعالیت نامیدند. نکته‌ی جالب این است که نه تنها بیزینس‌ها، بلکه حتی استارت‌آپ‌ها نیز ممکن است در ابتدای فعالیت خود با شکست مواجه شوند. به همین دلیل، تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها مانند گنجی بی‌نظیر است.

بدن انسان بدون خون زنده می‌ماند؟ قطعا نه! پول و سرمایه برای استارت‌آپ‌ها حکم خونی را دارد که با چرخش خود در این بیزینس‌ نوپا، حیات آن را تضمین می‌کند. تجربه‌ی راه‌اندازی استارت‌آپ‌ها لذت‌بخش و هیجان‌انگیز است؛ درست! اما اگر صاحب یک استارت‌آپ باشید و ضربان قلبتان سراسیمه بالا برود، همیشه دلیل آن هیجان نیست. بلکه ممکن است به دلیل کاهش سوخت بیزینس‌تان نیز باشد. سوختی به نام سرمایه‌ی مالی!

به همین دلیل هم اولین سوالی که بسیاری از نوآوران و صاحبان استارت‌آپ از خودشان می‌پرسند این خواهد بود: از کجا پولِ این پروژه را جور کنم و راه‌های تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها چیست؟!

با ما همراه باشید. در این مقاله ما بهترین روش‌ها و راهکارهای ممکن در جهت افزایش سرمایه و تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

در ادامه‌ی این محتوا چنین خواهید خواند:

1- چرا تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها تا این حد اهمیت دارد؟

2- راهکارهایی که اگر نیاز به تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها داشتید، به کمک‌تان خواهد آمد!

3- پیش از این‌که برای تامین مالی استارت‌آپ خود اقدام کنید، این نکات را عملی نمایید!

چرا تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها تا این حد اهمیت دارد؟

بیایید واقع‌گرایانه به قضیه نگاه کنیم. پول شالوده‌ی تجارت است و تجارت بر پایه‌ی آن بنا شده است. ایده‌ی شما حتی اگر یکی از بهترین و ناب‌ترین ایده‌های دنیا هم باشد، بدون پول قادر به عملی کردن آن نخواهید بود. نکته‌ای که در این بین اهمیت بسیار بالایی دارد، این است که میزان سرمایه مالی مورد نیاز شما، به عوامل مختلفی بستگی دارد:

1- ماهیت بیزینس شما

2- نوع بیزینس شما

از سویی، راه‌های بسیار گسترده‌ای برای پیدا کردن یک منبع تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها وجود دارد که با کمک آن، هر زمان که احساس کردید نیاز به سرمایه مالی کمکی دارید، می‌توانید به آن تکیه بزنید. پس اگر نیاز به سرمایه‌ی مالی برای استارت‌آپ خود دارید، البته به یکی از توصیه‌های ما گوش کنید و سپس نگاهی به لیست زیر بیندازید.

هرگز فراموش نکنید که ابتدا داده‌های آماری مالی مربوط به ماهیت و نوع بیزینس‌تان را بررسی کنید. سپس آستین بالا بزنید و برای خود به دنبال اسپانسر بگردید! احاطه‌ی کامل بر تمام نیازهای استارت‌آپ، شما را قادر می‌سازد تا تخصصی‌تر و حرفه‌ای‌تر برخورد کنید و از یک سو، بدون هیچ نقصی کمبودهای مالی را جبران کنید. اما چگونه؟

راهکارهایی که اگر نیاز به تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها داشتید، به کمک‌تان خواهد آمد!

1- سرمایه‌گذاری جمعی: اگر کارتان در مجاب کردن دیگران حرف ندارد، بهتر است از قدرت اینترنت بهره‌ بگیرید و با کمک سرمایه‌گذاری جمعی و کمک‌های مردمی، بخشی از هزینه‌ی مدنظر خود را تامین کنید. سایت‌هایی مانند GoFundMe در این زمینه حسابی برو بیایی دارند و تقریبا هر مخترع و ایده‌پردازی برای حمایت شدن سری به این سایت می‌زند. در این زمینه شما با توضیحات جامع، کامل و راضی‌کننده‌ی خود، نه تنها سرمایه‌گذاران را مجاب به همکاری می‌کنید، بلکه حتی مردم عادی هم می‌توانند با پروژه‌ی شما آشنا شوند و از آن حمایت کنند.

2- فرشتگان سرمایه‌گذار: فرشتگان سرمایه‌گذار در واقع تاجرانی هستند که بخشی از سرمایه‌ی خود را به تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها اختصاص می‌دهند. بسیاری از بزرگ‌ترین کمپانی‌های دیجیتالی و تکنولوژی امروزه، مانند گوگل و یاهو، با کمک فرشتگان سرمایه‌گذار ساخته و پرداخته شده‌اند! اگر به دنبال کسی هستید که زیر پر و بال بیزینس شما را بگیرد، می‌توانید فرشتگان سرمایه‌گذار را این‌جا و آن‌جا پیدا کنید.

3- سرمایه‌گذاری شخصی: اگر منابع شخصی خود را برای سرمایه‌گذاری دارید، می‌توانید شخصا بر روی پروژه‌ی خود سرمایه‌گذاری کنید. در چنین زمینه‌هایی، معمولا پس‌اندازها و یا اندوخته‌های شما می‌توانند اثربخش باشند.

4- سرمایه‌داران ریسک‌پذیر: درست مانند فرشتگان سرمایه‌گذار، سرمایه‌داران ریسک‌پذیر نیز می‌توانند بخشی از سرمایه‌ی استارت‌آپ‌ها را تامین کنند. گاهی نیز پیشنهاد ادغام شرکت شما با شرکتی دیگر را می‌دهند تا به این وسیله پتانسیل تجاری شما رشد کند. تفاوت سرمایه‌داران ریسک‌پذیر با فرشتگان سرمایه‌گذار در این است که گروه اول درصد بالایی از سرمایه را به شما پیشنهاد می‌کنند و معمولا در مقابل سودی بالاتر دریافت می‌کنند. در حالی‌که فرشتگان سرمایه‌گذار تنها بخشی از سهام شرکت/برند و سرویس شما را خریداری می‌کنند. اگرچه بسیاری از این دست سرمایه‌گذاران ممکن است تا حدی به درصدی از حق مالکیت شرکت شما هم چشم داشته باشند. پس در هنگام مذاکره چنین مواردی را پشت گوش نیندازید.

5- میکرو وام‌ها: بسیاری از وام‌ها گزینه‌ی مناسبی برای گسترش توان مالی صاحبان استارت‌آپ به شمار می‌روند. بخصوص بسیاری از صاحبان استارت‌آپ‌ها به دلیل مدت زمان کوتاه‌تر بازپرداخت وام، عدم وابسته‌سازی استارت‌آپ به شرکتی خاص و بسیاری دلایل دیگر، این روش را ترجیح می‌دهند.

6- برنامه‌های توسعه فناوری در شرکت‌های کوچک: این برنامه که توسط دولت‌ها اجرا می‌شود، معمولا به صورت دوره‌ای بهترین بیزینسِ دارای پتانسیل را انتخاب نموده، بر روی آن سرمایه‌گذاری می‌کند. اگرچه میدان رقابت بر سر دریافت هزینه‌ی اولیه در این گونه برنامه‌ها معمولا حسابی داغ است و می‌بایست حسابی روی استارت‌آپ خود کار کنید تا در میان سایرین خوش بدرخشد.

7- دوستان، خانواده و آشنایان: آن‌هایی‌که می‌شناسید، معمولا بهترین گزینه‌های ممکن برای سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ شما هستند. بخصوص وقتی علاقه و اشتیاق شما را ببینند، برای حمایت از شما دریغ نخواهند کرد. پس می‌توانید به صورت مستقیم از آن‌ها پول قرض بگیرید یا با آن‌ها به روش سرمایه‌گذاری جمعی برخورد کنید.

8- پیش‌فروش محصول: یک شرکت بزرگ را مدنظر قرار دهید. سپس با پیش‌فروش محصول یا خدمات خود در این شرکت خوش‌نام، مشتریان بالقوه را به محصول خود جذب کنید. این کار نه تنها باعث شناخت بهتر خدمات و محصولاتتان می‌شود؛ بلکه باعث می‌شود که در صورت مشاهده‌ی استقبال از برند شما، شرکت منبع به همکاری با شما مجاب گردد.

سایر روش‌هایی که برای سرمایه‌گذاری می‌توانید روی آن حساب کنید: شرکای تجاری استراتژیک، رقابت‌های تجاری و… می‌باشد.

پیش از این‌که برای تامین مالی استارت‌آپ خود اقدام کنید، این نکات را عملی نمایید!

حال که منابع مالی را بررسی کردیم، نگاهی به نکاتی می‌اندازیم که پیش از تامین اسپانسر باید مورد توجه قرار بگیرند:

1- اگر درخواست کمک مالی از شرکت، نهاد، تاجر و یا هر منبع دیگری دارید، آماده‌ی شنیدن “نه” باشید و ذهن و روح خود را برای رد شدن آماده کنید. بیزینس درست مانند مسیر زندگی‌ست که به هیچ وجه صاف و هموار نیست و در جاده‌ی آن پستی بلندی‌های بسیاری یافت می‌شود. روحیه‌ی خود را نبازید و یک راه دیگر یا اسپانسر دیگر را جایگزین کنید.

2- یک برنامه‌ی مرتب، منظم و کاملِ بیزینسی داشته باشید. دورنمای بیزینسی خود را بابت همکاری‌هایی که در آینده ممکن است پیش بیاید تکمیل کنید و سپس وارد گام بعدی از پیش‌برد پروژه‌ی خود شوید.

3- یک بیزینس‌کارتِ حرفه‌ای و تخصصی برای خود دست و پا کنید؛ یا ترجیحا یک وب‌سایت مختص بیزینس خود داشته باشید. بیزینس‌کارتِ شما می‌بایست در یک نگاه تمامی خصوصیات شما را به طور خلاصه برای همکار آینده، مشتری بالقوه و… شرح دهد. پس در انتخاب آن جوانب وسواس خاطر را رعایت کنید.

4- انگیزه و روحیه‌ی خود را نبازید. به طرف قرارداد خود ثابت کنید که ارزش سرمایه‌گذاری را دارید و پروژه شما یک نیاز اساسی را برطرف می‌کند. تمامی جوانب پروژه‌ی خود را برای همکار آینده‌ی خود شرح دهید تا متوجه صداقت گفتار و مصر بودن شما گردد. هرگز مثبت‌اندیشی و انرژی خود را نبازید. بر روی نطق خود کار کنید و همیشه قبل از مذاکرات اصلی، خود را برای سخنرانی پخته و کامل آماده کنید.

عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *