گفتگوی دکتر سلمان یزدانی با آقای دکتر رضا لطفی
در ابتدای این گفتگو آقای دکتر لطفی درباره مدل کسب و کار و همچنین صنایع خلاق توضیح دادند. ایشان مدلسازی را ساده سازی هر پدیده تعریف نمودند. مدیریت را علم تصمیم گیری و بیزنس مدل را مدلی که به مشتریان ارزش میدهد و از آن ها ارزش متقابل میگیرد، نام بردند.
تعریف صنایع خلاق از زبان آقای دکتر رضا لطفی
ایشان صنایع خلاق را اینگونه توضیح دادند که در این صنایع اولویت بر خلاقیت است. به عنوان مثال از یک معامله گر بورس انتظار خلاقیت نمی رود. در خیلی از موارد وجود خلاقیت باعث از بین رفتن کارایی آن فرد میشود. اما در صنایع خلاق تاکیدی بر استاندارد سازی نیست. افراد فعال در صنایع خلاق راست مغز هستند.
کاربرد مدلسازی در هنر
به صورت سنتی تصور بر این است که هنرمندها توانایی کسب ثروت را ندارند. ارزش یک هنرمند به کسب ثروت نیست. با این نوع تفکر تمایل افراد به فعالیت در هنر کاهش می یابد. اما مدل سازی و وجود بیزینس پلن ها در صنایع خلاق موجب استفاده از ظرفیت چپ مغز و کسب ثروت خواهد شد.
دلیل موفقیت پیکاسو چیست؟
یکی از دلایلی که پیکاسو از موفقیت خود برمی شمارد این است که میگوید (من بهترین فرد در زمان خودم نبوده ام بلکه بهتر از دیگران توانستم خود را ارائه دهم). در مقابل هنرمندی چون ونگوک با بیش از 800 اثر تنها موفق شده است که یکی از کارهای خود را بفروشد.
معرفی کتاب
آقا دکتر لطفی در ادامه به معرفی چند کتاب پرداختند از جمله: درآمدی پیشرفته در اقتصاد فرهنگی، کتاب نقاش ها همیشه پول دوست داشتند ترجمه خانم لیلی گلستان. ایشان برای فعالان حوزه صنایع خلاق مطالعه استراتژی اقیانوس آبی را پیشنهاد نمودند.
مهمترین استراتژی
مهمترین کار برای یک هنرمند شبکه سازی است. به ضرب المثل network or not work باید بطور ویژه توجه نمود. در پایان با توجه به گستردگی بحث و موارد زیادی که امکان صحبت درباره آن ها بود قول دادند تا همچنان در کنار هاوش به ادامه این گفتگو ها بپردازند.
گردآورنده: تکتم زحمتکش مرجانه، مونا فدایی